ABD Merkez Bankası FED, kripto varlık faaliyetlerinde bulunmak isteyen bankacılık kuruluşlarına yönelik bir denetim mektubu yayınladı.

Tüm dünyada kripto faaliyetlere olan ilgi gittikçe artarken ABD Merkez Bankası FED, bankacılık kuruluşlarına uyarıda bulundu.

16 Ağustos’ta FED’in resmi internet sitesinde yayınlanan denetim mektubunda, kripto varlıklarla ilgili faaliyette bulunmak isteyen bankaların izlemesi gereken adımlar paylaşıldı.

Gelişmekte olan kripto varlıkların bankacılık kuruluşları, müşteriler ve genel finansal sistem için potansiyel fırsatlar sunduğu ancak kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerin kara para aklama ve terörizmin finansmanı, tüketicinin korunması, yasal uyumluluk ve finansal istikrarın yanı sıra teknoloji ve operasyonlarla ilgili risk oluşturabileceği ifadelerine yer verildi.

Kripto Yasal İzinleri ve Düzenleyici Başvuruları Kontrol Edilmeli

FED tarafından denetlenen bankaların kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerde bulunmadan önce düzenleyicileri bilgilendirmesi istenirken bu faaliyetlere yasal olarak izin verilip verilmediğinin ve düzenleyici başvurularının gerekli olup olmadığının kontrolünün yapılmasının önemi vurgulandı.

Halihazırda kripto faaliyetlerinde bulunmuş olan bankalardan da dijital varlık alanındaki tüm katılımlarıyla ilgili FED’e bilgi vermesi talep edildi.

Bankaların herhangi bir kripto faaliyetinin güvenli bir şekilde yürütülmesi ve tüketici koruma yasalarına uygunluğunun sağlanması için yeterli risk yönetim sistemlerine ve kontrollere sahip olunması gerektiği belirtildi.

FED’in Denetim ve Düzenleme Direktörü Michael Gibson ve Tüketici ve Toplum İşleri Direktörü Eric Belsky tarafından imzalanan mektup, devlet bankalarını da kripto faaliyetlere katılmadan önce düzenleyicileri uyarmaya çağırdı.

FED’in kripto varlıklarla ilgili denetim mektubundan birkaç gün önce Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren liderliğindeki birkaç Demokrat senatör, ABD Para Birimi Denetçiliği Ofisi OCC’yi kripto konusunda yayınladığı kılavuzu iptal etmeye ve “diğer ihtiyatlı düzenleyiciler ile koordineli olarak kapsamlı bir yaklaşımla değiştirmeye” davet etmişti.

Geçtiğimiz yıl FED ve OCC de dahil olmak üzere ABD bankacılık düzenleyici kuruluşları, 2022’de bankaların kripto dahil ne tür faaliyetlerde bulunabileceğine açıklık getirmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.