FemTech Nedir? FemTech denince özellikle kadın sağlığı için tasarlanmış yeni teknolojilerden bahsettiğini anlamamız lazım, bu alan aynı zamanda teknoloji endüstrisinin de yepyeni bir alanı. Sektör son zamanlarda hızlı bir şekilde gelişiyor ve birçok insan bu sektörün bir gün bir trilyon doları aşan değerlere ulaşmasını bekliyor.

FemTech Bir Trilyon Dolar Değere Ulaşabilir Mi?

CNBC’nin haberine göre bu sektörün değeri bir trilyon doları aşacak. Bu teknolojik gelişmeye öncülük eden başlıca kadınlardan biri de Ida Tin. Kadın sağlığı dünyası şüphesiz önemli bir alan ve dünya çapında hali hazırda en büyük sağlık alanlarından da biri.

Bununla birlikte, yapay zeka gibi alanlardaki yeni teknolojik gelişmeler kadın sağlığında artık geçmişte mümkün olmayan yöntemlerle de ele alınabilecek yeni alanlar olduğunu gösteriyor.

Kar amacı gütmeyen hayır kurumu FemTech Focus’a göre bu sektörün piyasa değerinin 2027’ye kadar bir trilyon 186 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Ida Tin Kimdir?

Ida Tin, bu gelişimin merkezindeki kadın girişimci. Kendisi bugün bile hayatlarımızı sürdürme şeklimizi iyileştiren işler yaratmak açısından büyüleyici bir kariyere sahip.

Mezun olduktan sonra bir mücevher ve bir motosiklet şirketi ile birlikte Clue’yu da kurdu. On bir milyondan fazla kullanıcısı olan Clue, kadınların menstürel döngülerini takip etmelerine yardımcı olan bir uygulama.

2016 yılında kadın sağlığı sektörüne ve teknolojinin buna nasıl öncülük edebileceğine daha fazla farkındalık getirmek amacıyla “FemTech” adının kullanım hakkını aldı.

“FemTech’e yatırım yaptığınızı söylemek kadınların altına kaçırmamaya yardımcı olan bir şirkete yatırım yaptığınızı söylemekten biraz daha kolay… Bu, erkeklerle aradaki uçurumu da bir şekilde kapatıyor. Bu oldukça önemli çünkü yatırımcıların önemli bir çoğunluğu erkek.”

Mevcut durumda sektöre sağlanan fonun henüz yeterli olmadığını düşünen Tin daha fazla yatırım çekmek için piyasada büyük bir boşluk olduğuna inanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler