Teknoloji devi Apple, Final Cut Pro ve Logic Pro programlarının iPad versiyonlarını piyasaya sürüyor.

Apple, Mac ekosisteminin en popüler uygulamaları arasında yer alan Final Cut Pro ve Logic Pro’nun 23 Mayıs tarihinden itibaren iPad’lere geleceğini duyurdu.

Video profesyonelleri ve müzik yapımcıları tarafından kullanılan programlar, kapsamlı ses ve video düzenleme araçları sunuyor.

iPad versiyonları ile dokunmatik bir arayüze ve Apple Pencil (Kalem) ve Magic Keyboard (Sihirli Klavye) desteğine sahip olacak uygulamaların abonelik ücreti ile kullanılabileceği belirtildi.

Final Cut Pro ve Logic Pro Hangi iPad Modellerinde Çalışacak?

Final Cut Prove Logic Pro uygulamalarının nihayet iPad’e geleceği haberi içerik üreticiler arasında heyecanla karşılanırken programların hangi iPad modellerinde kullanılabileceği merak konusu oldu.

Final Cut Pro için M1 çipli iPad modelleri ve daha sonra çıkan modeller kullanılabilecekken Logic Pro için A12 Bionic çipli iPad modelleri ve sonrasında çıkan iPad’ler uygun olacak. Uygulamaları çalıştırmak için cihazlarda iPadOS 16.4 sürümünün de yüklü olması gerekliliği bulunuyor.

Uygulamaların iPad versiyonlarının ilk 1 ay ücretsiz kullanılabileceği aktarılırken aylık abonelik ücretinin 4,99 dolar ve yıllık abonelik ücretinin 49 dolar olarak belirlendiği ifade edildi.

Uygulamaların Mac versiyonlarında abonelik sistemi bulunmuyor ve tek seferlik bir ödeme yapılıyor.

Final Cut Pro iPad Özellikleri Nelerdir?

Final Cut Pro’nun iPad versiyonunda yepyeni dokunmatik arayüz ve video üreticilerin iş akışlarına erişmesini sağlayan araç takımı yer alıyor.

Kullanıcılar çoklu dokunma hareketlerini kullanarak video zaman çizelgesinde gezinebiliyor, düzenleme yapabiliyor ve klipleri yönetebiliyor. Apple Pencil (Kalem) uyumlu olan Final Cut Pro iPad versiyonunda bulunan canlı çizim özelliği ile kullanıcıların video üzerinde çizim yapmasına veya yazı yazmasına da olanak tanınıyor.

Diğer taraftan Final Cut Pro iPad uygulamasında makine öğrenimini kullanan özellikler bulunuyor. Sahne silme maskesi isimli özellik ile videoda yeşil ekrana ihtiyaç duymadan herhangi bir nesnenin arka planı temizlenebiliyor veya değiştirilebiliyor.

Video boyutlarını ayarlamak için kullanılabilecek olan otomatik kırpma, kliplerin dikey veya kare gibi farklı oranlarda ayarlanmasını sağlıyor.

Final Cut Pro Mac versiyonunda bulunan ve arka plan gürültüsünü kesmeye yarayan ses izolasyonu özelliği de yine iPad uygulamasına taşınıyor.

Logic Pro iPad Özellikleri Nelerdir?

Müzik yaratıcıları tarafından kullanılan Logic Pro uygulamasının iPad özellikleri yine iPad’lerin dokunmatik ekranından faydalanılabilmesi için çoklu dokunma hareketleri barındırıyor.

Apple Pencil uyumlu olacak uygulamada kullanıcıların karmaşık projelerde çalışmasına ve hassas düzenlemeler yapmasına olanak tanınıyor.

Dinamik filtreleme özelliği ile içerik üreticilerin üstün sesi bulması sağlanırken ses tarayıcı ile mevcut tüm enstrüman eklemelerinin, denemelerin ve döngülerin tek bir yerde görüntülenebileceği ifade ediliyor.

Logic Pro iPad uygulamasında kullanıcılar, projelerine herhangi bir sesi eklemeden önce ön izleme de yapabiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.