Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın çöküşü sonrasında yaşanan First Republic Bank paniği nedeniyle bankanın hisselerinin bu hafta yüzde 60 değer kaybettiği ve düşmeye devam ettiği kaydedildi.

First Republic Bank’ın piyasa değerinin ABD hükümetinin kurtarma müdahalesinde bulunmak istemediğini ve bankanın hisselerini düşürdüğünü ifade eden bir haberin ardından çarşamba günü ilk kez 1 milyar doların altına düştüğü bildirildi.

Bankanın değerinin Kasım 2021’de kaydedilen 40 milyar dolarlık piyasa değerinin çok altında olduğu ve çarşamba günü en düşük seviyeye ulaşarak 886 milyon dolar olarak ölçüldüğü aktarıldı.

Geçtiğimiz ay çöken Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın ardından mevduat sahiplerinin 100 milyar dolardan fazla para çektiğinin açıklanmasının ardından salı günü şiddetli bir düşüş ile bankanın hisse senetlerinin neredeyse yüzde 30 değer kaybettiği de ifade edildi.

Banka hisselerinde yaşanan volatilite sebebiyle birkaç kez işlem durdurma uygulandığı belirtildi.

First Republic Bank Çıkış Yolları Arıyor

ABD San Francisco merkezli banka pazartesi günü yaptığı bir açıklamada kanamayı durdurabilmelerinin ancak bir grup büyük bankanın sigortasız mevduatlara 30 milyar yatırması ile mümkün olabildiğini dile getirdi.

First Republic Bank’in ilk çeyrek bilançosuna göre Silicon Valley Bank’ın 9 Mart’ta iflas etmesinden önce 173,5 milyar dolarlık mevduatı olduğu görülürken 21 Nisan’da mevduatın 102,7 milyar dolar olarak ölçüldüğü ve bu miktara büyük bankaların sağladığı 30 milyar doların da dahil olduğu belirtildi.

Zor günler geçiren ve finans piyasalarında paniğe yol açan First Republic Bank’ın, varlıklı müşterilerine sağladığı düşük faizli ipotekler de dahil olmak üzere kar getirmeyen varlıkları satmayı planladığı ve ayrıca 7 bin 200 çalışanının dörtte birine kadarını işten çıkarmayı düşündüğü aktarıldı.

Diğer taraftan çarşamba günü First Republic Bank’ın notunu düşüren Citi analisti, olası kayıplarla ilgili büyük bir belirsizlik olduğunu söyledi.

Banka müşterilerine iletilen notta, “Borçlanmaların yüksek maliyeti, kazanç getiren varlıkları gölgede bırakıyor ve muhtemelen bilançoyu doğru boyutlandırana kadar kayıplara neden olacak.” ifadelerine yer verildi.

First Republic Bank Satılacak Mı?

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren Aptus Capital Advisors’ın portföy yöneticisi David Wagner, “[First Republic Bank] varlıkları satılacak, ancak bu biraz zaman alabilir ve oldukça ciddi bir indirimle satılabilir.” dedi.

Geçen hafta bölgesel bankalardan gelen bir dizi kazanç raporu yatırımcılara güven vermiş olsa da First Republic Bank haberinin ardından bankacılık sektörüne yeniden paniğin hakim olduğu bildirildi.

First Republic hissesinin çarşamba gününü 5,68 dolardan kapattığı ve bu seviyenin, bir yıl önceki 170 doların çok altında olduğu belirtildi. First Republic hisse senetlerinin bu yıl şu ana kadar yüzde 95 düşüş yaşadığı görüldü.

İlgili Haberler ve İçerikler

Love Hate Inu - Geleceğin Meme Coini

Puanımız

Logo_LoveHateInu
  • Dünyanın İlk Web3 Oyla-Kazan Platformu
  • Önemli Konularda Oy Ver, $LHINU Tokeni Kazan
  • Güvenli, Sağlam ve Anonim Oylama
  • Rug Pull Korumalı - Tokenlerin %90'i Ön Satışta
  • $LHINU Tokenlerini Stake Ederek Oylama Gücünü Arttır
Logo_LoveHateInu
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.