Yeni nesil oyun ve uygulamalara altyapı sağlayan blok zincir ağı olan Flow coin (FLOW), günlük en iyi performansını gösterdi. Flow coin’in yükselişin arkasında ise Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kararı var.

Flow coin son 24 saat içinde yüzde artarak 2,62 dolara çıktı. Fiyat bir noktada ise 2,84 dolarla 31 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Dün sabah Meta (eski adıyla Facebook) CEO’su Mark Zuckerberg Instagram’ın NFT’sinin entegrasyonuna başladığını ve onlarca ülkeye daha genişlettiğini duyurdu. NFT girişimini genişletmek için Flow blok zincirinden yararlanma kararı, Flow coine yüzde 35’in üzerinde artış getirdi.

Meta 10 Mayıs’ta, Instagram’ın Ethereum ve Poligon tabanlı NFT’lerden başlayarak NFT koleksiyonlarını entegre edeceğini duyurmuştu. Flow’un listeye eklenmesi Flow coin fiyatındaki ani artışı açıklayabilir.

Ethereum, NFT’ler için önde gelen bir blok zinciri ağıyken Polygon ise daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli işlemlere izin veren bir Ethereum ikinci katman (Katman-2) sistemleri destekçisi. Bu nedenle Flow, Instagram’ın Ethereum’dan sonra entegre ettiği diğer tek Layer-1 blok zinciri oldu.

Instagram’ın kardeş sosyal medya platformu olan Facebook, haziran ayında Polygon ve Ethereum desteğini test etmeye başladı. Sonrasında Solana ve FLOW’u ekleme planlarını da açıkladı.

Instagram ayrıca Solana NFT’leri için destek eklemeyi de planlıyor.

Meta’dan 100 Ülkeye Daha Genişleme Kararı

Instagram’ın NFT desteği Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika ile 100 ülkeye daha yayılacak. Genişlemeden önce, destek yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki belirli içerik oluşturuculara sunuluyordu. Instagram’ın NFT işlevi, kullanıcıların dijital bir cüzdan bağlayıp NFT’leri paylaşmasına ve hem içerik oluşturucu hem de koleksiyoncuya atfetmek için onları otomatik olarak etiketlemesine olanak tanır. NFT’ler Instagram akışında, hikayelerde veya mesajlarda paylaşılabilir. Sonuç olarak daha fazla Instagram kullanıcısı, Flow blok zincirinde basılan NFT’ler için destek ekleyerek dijital cüzdanlarını bağlayabilecek ve doğrulanmış Flow NFT’lerini sergileyebilecek.

Meta, NFT’ler aracılığıyla web3 teknolojisine erişimi genişletme çalışmalarını yansıttığını ve çalışmalarından para kazanmak, hayranları ve koleksiyoncularıyla topluluk oluşturmak isteyen eser yaratıcılarını desteklediğini söylüyor.

Meta, Flow NFT’lerin yanı sıra Dapper Wallet ve Coinbase Wallet için de destek eklediğini duyurdu. Hem Dapper Wallet hem de Flow; NBA Top Shot, NFL All Day ve UFC Strike gibi kendi spor NFT projeleriyle tanınan Dapper Labs adlı aynı firmanın ürünleri.

Geçen sonbaharda Facebook ismini değiştirerek Meta yapan holding, bu kararından beri metaverse planını zorluyor. Şirket, yakın zamanda 3D alanında avatarlarla gezinen yeni nesil bir internet için büyük vizyonunu ortaya koydu.

Flow (FLOW) Nedir?

Flow (FLOW), özellikle NFT’ler, yeni nesil kripto oyunları ve uygulamalar oluşturmak için yüksek performanslı bir blok zinciri. Flow, Ethereum gibi kullanışlı blok zincirlerin aksine, oyun içi öğeler gibi NFT’lerle etkileşime giren milyarlarca kullanıcıyı verimli bir şekilde ölçeklendirmek üzere tasarlandı. Flow, büyük ölçekli tüketici blockchain projelerine (CryptoKitties, Dapper Wallet, NBA Top Shot) imza atmış Dapper Labs ekibi tarafından hayata geçirilmiştir. NBA ve NFL’den MotoGP’ye ve e-spor alanlarına kadar büyük spor liglerindeki takımlar, taraftarlar için NFT girişimlerini ve koleksiyonlarını piyasaya sürdü. Dolayısıyla, NFT’ler ana akım statüsüne ulaştığında, Flow’un başarılı olması kaçınılmaz görünüyor.

FLOW Coin Nedir?

FLOW coin (FLOW), Flow ağının yerel para birimi. FLOW, ağ için gerekli olan para birimi ve zincir üstündeki tüm uygulamaların çalışması için kullanılıyor. FLOW, uzun vadeli rezerv varlık şeklinde çalışabildiği gibi, tüm Flow ekonomisi için ödeme yöntemi olarak da tasarlanmış.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.