NFT ve Metaverse çılgınlığı Haziran ayındaki kısa bir duraklamanın ardından son günlerde yatırımcıların, kurumların ve markaların ilgisini çeken bir pazar haline gelmiş gibi görünüyor. Amerikan otomobil üreticisi devi Ford’un da hızla büyüyen NFT alanına katılma furyasındaki en son isim olduğu belirtiliyor.

Fikri mülkiyet avukatı Mike Kondoudis yaptığı paylaşımda, otomobil üreticisi Ford’un değiştirilemez token (NFT’ler) ve Metaverse alanına girme niyetini gösteren bir marka tescili başvurusunda bulunduğunu doğruladı.

Ford, NFT ve Metaverse Pazarına Gözünü Dikti

Avukat Kondoudis’e göre Ford, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ‘ne tüm büyük markaları için tam 19 marka tescil başvurusunda bulundu. Otomobil üreticisi; sanal arabalar, kamyonlar, kutular ve kıyafetler sunmayı planlıyor.

Bunun dışında, Amerikalı otomobil üreticisi dijital koleksiyon ürünleri ve değiştirilemeyen tokenler (NFT’ler) satan çevrimiçi mağazalar açmayı planlıyor. Tüm bu gelişmelere bakıldığında da Ford’un Metaverse endüstrisine girmeye tam olarak hazır olduğunu gösteriyor.

Ford’un Dünya Genelinde İşten Çıkarmaları

Amerikalı otomobil üreticisi geçen ay, tekrar eden harcamalarını azaltmak için küresel çapta işten çıkarmalar yapacağını duyurmuştu. Tasarrufların çoğu ABD, Kanada ve Hindistan’daki Ford Business Services operasyonunda çalışan kişilerden olacağı söylenmişti. Ayrıca bunların yaklaşık 2 bininin maaşlı çalışan ve bininin ise ajans personeli olacağı bildirilmişti. Şirket tüm bunlar olurken Metaverse ve NFT girişiminin ipuçlarını vermişti.

Ford CEO’su Jim Farley işten çıkarmaları doğrularken, “Geleceği inşa etmek için yüzyılı aşkın bir süredir faaliyet gösterme biçimimizi her yönden değiştirmemiz ve şekillendirmemiz gerekiyor. Bu da konsantrasyon, netlik ve hız gerektiriyor. Ayrıca son aylarda yaptığımız istişareler üzerine bu durum, kaynakların yeniden dağıtılması, geleneksel ve yeni rakiplerimiz karşısında rekabetçi olmayan maliyet yapımızın ele alınması anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Diğer Otomobil Firmalarının NFT Pazarına Girişi

Geçtiğimiz nisan ayında Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai Motors, NFT pazarına girme planlarını açıklamıştı. O dönemde Hyundai, medya içerikleri için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ‘ne bir marka tescili başvurusunda bulunmuştu.

Marka tescili başvurusu, spor giyim, gözlük, giyim ve ayakkabı, dijital moda ürünleri gibi birçok öğeyi kapsıyordu. Başvuru ayrıca, sanal gerçeklik (VR) için sanal avatarlar ve indirilebilir araba görüntüleri oluşturmayı da amaçlıyordu.

Lüks araç üreticisi “Mercedes-Benz” yaz başında, NFT koleksiyonunu popüler kripto borsası FTX’te piyasaya sürmek için dijital sanatçı MBSJQ ile bir ortaklık anlaşması imzalamıştı. Amerikalı otomobil üreticileri Lamborghini ve Bentley de bu yıl NFT koleksiyonlarını piyasaya sürenler arasında yer alıyor.

Öte yandan Tamadoge da yakın zamanda NFT pazarına giren bir başka NFT ve Metaverse ile ilgili proje olarak dikkat çekiyor. Tamadoge, token ön satışından şimdiden 13,2 milyon dolardan fazla fon topladı ve yüzde 30’undan daha azı halen satın alınabilir durumda.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.