Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, birçok şirketi etkilemeye devam ediyor. Bazı şirketler iflas açıklarken bazıları da platformlarındaki işlemleri durdurma kararı alıyor. Kripto kışından etkilenerek para çekme işlemlerini durduran son şirket, kripto para staking platformu Freeway oldu.

Freeway pazar günü yaptığı bir duyuru ile platform üzerindeki para çekme işlemlerini askıya aldığını açıkladı. İşlemlerin durdurulmasının ardından Freeway (FWT) tokende ciddi oranlarda düşüş kaydedildi. CoinGecko verilerine göre Freeway token son 24 saat içerisinde yüzde 72.1 geriledi ve an itibarıyla 0,0016 dolardan işlem görüyor.

Şirket işlemlerin durdurulması ile ilgili kripto piyasalarındaki oynaklığı gerekçe gösterirken şirket bilgilerinin internet sitesinden kaldırılması sonucu ortaya atılan rug pull dolandırıcılığı iddiası dikkat çekti.

Freeway Para Çekme İşlemlerini Neden Durdurdu?

Şirket, Freeway ekosisteminin uzun vadeli sürdürülebilirliğini ve karlılığını etkileyen piyasa oynaklığına maruziyeti yönetmek amacıyla varlık tabanını çeşitlendirmeye karar verdiğini açıkladı.

Freeway, kullanıcılarına yüzde “Superchargers” isimli ürünü ile yıllık 43’e varan ödüller vadeden bir kripto staking platformu olarak hizmet sunuyordu. Yatırımcılar platform üzerinde yatırdıkları paralar ile Superchargers satın alabiliyordu. Bu ürünler daha sonra Freeway’e geri satılabiliyor ve yatırımcıların fonları platform tarafından iade ediliyordu.

Kripto ve forex piyasalarındaki oynaklığı gerekçe göstererek işlemleri durduran Freeway yaptığı açıklamada, “Yeni stratejiler uygulanana kadar Supercharger simülasyonlarını satın almayacağız.” dedi.

Kullanıcıların platformun Telegram kanalı üzerinden paylaştığı şikayetlerde Supercharger ürünlerinin ‘geçici olarak’ Freeway tarafından geri alınmadığını paylaşması üzerine Freeway’den yanıt geldi.

Kripto staking platformu şikayetlere yanıt olarak, kısmi Supercharger simülasyon satın alımları ve tam Supercharger geri alımları yeniden başladığında bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Freeway İçin 100 Milyon Dolarlık Rug Pull İddiası

Kullanıcılar, Freeway’in sattığı ürünleri geri almamasına büyük tepki gösterirken kripto topluluğunun çok takipçili hesaplarından olan @FatManTerra isimli Twitter kullanıcısı, Freeway platformu için, bir projeden alınabilecek tüm paranın alınıp ortadan kaybolunması şeklinde tanımlanan rug pull dolandırıcılığı iddiasında bulundu.

Şirketin para çekme işlemlerini durdurmasından bir gün önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda FatManTerra, “Freeway platformundaki paralarınızı hemen çekmenizi öneririm. Bir Ponzi şeması yürüttüklerine, platformun önümüzdeki birkaç ay içerisinde çökeceğine ve yatırımcıların tüm varlıklarını kaybedeceğine inanıyorum.” dedi.

FatManTerra’nın bu uyarısının üzerinden hiç vakit geçmeden platform üzerindeki 100 milyon dolardan fazla değerdeki dijital varlıklarla ilgili para çekme işlemlerinin askıya alınması kararı, kripto dedektifinin haklı olduğu şeklindeki yorumları destekledi.

Freeway’in ekip üyelerinin isimlerini internet sitesinden kaldırılması ve finansal destekçilerine dair paylaştığı bilgileri silmesi ise dolandırıcılık iddialarını güçlendirdi.

70 milyon doların altında piyasa değerine sahip olan Freeway, internet sitesinde yayınladığı verilerde stake edilmiş toplam değerinin 160 milyon dolar olduğunu iddia ediyordu. Platformdaki büyük balinaların ise piyasada yaşanan çöküşten hemen önce açıklanan fiyatlandırma verilerini kullanarak 16 bin 500 dolar civarında para kaybettiği belirtildi.

Zincir üstü veriler, 4342 token sahibinin büyük çoğunluğunun bu tokenleri serbest düşüş esnasında aldığını gösteriyor.

Pek çok ülkede yasa dışı kabul edilen Ponzi şeması veya saadet zinciri, bir üyenin başka bir üyeyi sisteme dahil ederek para kazanabileceğini iddia eden ve sisteme ilk girenlerin her zaman sonraki katılımcılardan daha fazla kazanması sebebiyle mağduriyet yarattığı bilinen piramit satış sistemi olarak biliniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.