Kripto para türev borsası FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, yaptığı paylaşımda, Çin’in en büyük kripto para borsası olan Huobi’yi satın alma planının olmadığını açıkladı. 

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) dün Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Çin merkezli Huobi’yi satın alma planının olmadığını belirtti.

Bu ayın ortalarında Huobi’nin kurucusu Leon Li’nin şirketteki çoğunluk hisselerini satmayı düşündüğü bildirilmişti.

Bloomberg News’in bildirdiğine göre, Li’nin 2 milyar ila 3 milyar dolar değerindeki yüzde 60’lık bir hisse dilimini satmak için yatırımcılar ile görüştüğü aktarılmıştı.

Kripto Piyasasının Sağlığı İçin Devreye Girme Planı

Kripto para sektörü bu yıl jeopolitik çalkantılar, agresif para politikası sıkılaştırmaları ve son yılların en yüksek enflasyonu nedeniyle piyasalarda daha geniş bir riskten kaçış hissiyatının ortasında keskin düşüşler yaşadı. Haziran ayında medya kuruluşu NPR’ye konuşan Bankman-Fried, kripto piyasasının sağlığı ve diğer oyuncuların etkilenmemesi adına devreye girme planlarının olduğunu söylemişti. 

Ünlü CEO, son aylarda, kripto kredi veren BlockFi ve Voyager Digital dahil olmak üzere çeşitli dijital varlık platformlarına can simidi oldu. 

Sam Bankman-Fried temmuz ayında, kendisinin ve şirketinin elinde, dijital varlık endüstrisini daha da istikrarsızlaştırabilecek zor durumdaki firmaları desteklemek için hala “birkaç milyar” olduğunu belirtmişti. Ancak Bankman-Fried, likidite krizinin en kötüsünün büyük olasılıkla geçtiğini bildirmişti.

FTX, geçtiğimiz ay Kanada pazarına giriş yaparken kripto para borsası Bitvo’yu ve Japonya merkezli Liquid Group’u ve yan kuruluşlarını satın almayı açıklamıştı. FTX, son yaşananlarla birlikte ayı piyasasının tam ortasında birçok yüksek değerli satın alma işlemi gerçekleştirmiş oldu. Ancak buna rağmen, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), kripto para borsası FTX US dahil beş şirkete yanıltıcı ifadeleri düzeltmek de dahil olmak üzere bir dizi düzeltme emri göndererek şirketi hedef almıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.