FTX kripto para borsasının iflasıyla ilgili davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Kasım ayının başında yapılan Bölüm 11 iflas başvurusu sonrası görülen ilk duruşmada, borsanın mali durumu ve müşterilerin fonlarının hareketi inceleme altına alındı.

Kripto para piyasalarındaki en büyük iflas ve dolandırıcılık olaylarından biri olarak kabul edilen FTX borsasının iflasına ilişkin davanın ilk duruşmasında FTX kripto borsası, Sullivan & Cromwell hukuk firması tarafından temsil edildi.

Delaware’deki bir federal mahkemede yapılan duruşmada Sullivan & Cromwell ortaklarından James Bromley, davanın “eşi benzeri görüşmemiş bir mesele” olduğunu söyleyerek açılışı yaptı.

FTX Davası Başladı: İlk Duruşmada Neler Oldu?

Kasım ayının başlarında Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunan ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC ve ABD Adalet Bakanlığı da dahil olmak üzere çok sayıda düzenleyicinin dahil olduğu FTX’in iflası ile ilgili avukat James Bromley, borsanın kötü yönetiminin şirketin mali durumu hakkında kesin olmayan ayrıntılara yol açtığını belirtti.

FTX’in, varlıkların çalınmasıyla sonuçlanan bir saldırının kurbanı olduğunu ifade eden Bromley, şirketin kurumsal geçmişi ve borsanın çökmesine yol açan koşullar hakkında kapsamlı açıklama yaptı. Bromley, borsadaki önemli miktardaki kripto varlığın kayıp olduğu veya çalındığı yönünde beyanda bulundu.

“Sam Bankman-Fried Kendi Krallığını Kurmuş”

Duruşmada Bromley, FTX kripto para borsasının kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in borsayı “kendi krallığı” olarak yönettiği ifadelerini kullanarak SBF’nin daha önce görülmemiş şekilde etkin bir kontrol mekanizması kurduğunu ve buradaki asıl sorunun bu düzensizliğe düzen getirmek olduğunu belirtti.

SBF’nin istifası üzerine CEO koltuğuna oturan John J. Ray, üst düzey yöneticilerin müşteri fonlarını kullanarak çeşitli gayrimenkuller aldığını ve FTX’teki durumun benzersiz olduğunu söylemişti. Bromley harcanan paraların söylenenlerden daha fazla olduğunu belirterek rakamın 300 milyon dolar civarında olduğu bilgisini verdi.

Bromley duruşmada ayrıca FTX’in iflas başvurusunda bulunmasına giden saatlerde neler yaşandığına dair ayrıntılar da paylaştı. SBF’nin, kendi babası Joe Bankman da dahil olmak üzere bir grup avukata danıştıktan sonra yaşanan baskılara boyun eğerek iflas koruma başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

MASAK, FTX Varlıklarına El Koydu

FTX kripto para borsasının iflas davasının ilk duruşması görülürken T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu MASAK, FTX ile ilgili mal varlıklarına el koyma tedbiri kararı aldı.

MASAK, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren kripto alım satım platformunun müşteri emanetlerini usulüne uygun muhafaza etmediğini, yurtdışına çıkardığını, arz ve talebin fiktif bir şekilde yönetildiğini belirterek SBF de dahil olmak üzere şüpheliler hakkında adli soruşturma açıldığını belirtti.

Sam Bankman-Fried Konferansta Konuşacak

FTX’in ilk iflas duruşması yapılırken Sam Bankman-Fried’den ilginç bir paylaşım geldi. SBF, 30 Kasım’da New York’ta düzenlenecek DealBook konferansında konuşacağını açıkladı.

SBF’nin şahsen mi yoksa görüntülü görüşme ile mi katılacağına dair net bir bilginin paylaşılmadığı konferansın katılımcıları arasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg de yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.