Çöken kripto para borsası FTX’in dört alacaklı müşterisi, fonların geri alınması bekleyen diğer alacaklılarla birlikte “sıraya girmek zorunda kalmamaları gerektiği” gerekçesiyle toplu dava açtı.

Hem kripto hem de finans çevrelerinde büyük yankı uyandıran FTX kripto para borsasının çöküşü sonrasında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dört FTX müşterisinin, yok olan 2 milyar dolarlık müşteri fonlarını öne sürerek geri ödemede öncelik talep eden bir toplu dava açtığı kaydedildi.

Davanın, FTX borsasının iflas işlemlerinin devam ettiği Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde açıldığı belirtildi. Dava gerekçesinde, FTX ve kardeş şirket Alameda Research’ün iflas başvurusunun ardından mali kayıp yaşayan bireysel müşterilerin, fonların geri alınmasını bekleyen diğer alacaklılarla “sıraya girmek zorunda kalmamaları” gerektiğini öne sürdüğü ifade edildi.

Müşterilerin, alacakları konusunda yatırımcılar ve borç verenlerden sonra gelmek istemedikleri talebini, “Müşteriler, borç verenler ve yatırımcılarla sırada beklemek zorunda değildir. Hiçbir zaman FTX veya Alameda’ya ait olmayan nakit veya diğer varlıklar, yalnızca müşterilere tahsis edilmelidir ve müşteriler bu konuda öncelik sahibi olmalıdır.” ifadeleriyle mahkemeye sunduğu belirtildi.

Bilindiği üzere FTX’e borç veren ve bu borç karşılığında teminat gösterilmemiş olan 100’den fazla kuruluş için aralık ayı içerisinde bir komite oluşturulmuştu.

Sam Bankman-Fried’in İlk Duruşması 3 Ocak’ta

115 yıla kadar hapis cezası alması ile sonuçlanabilecek olan çok sayıda dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya kalan FTX ve Alameda’nın kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in üzerindeki baskının daha da arttığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde kefaletle serbest bırakılan ancak sıkı gözetim altında tutulan SBF’nin iş ortaklarından Alameda CEO’su Caroline Ellison ve FTX yöneticilerinden Gary Wang’ın, yetkililerle iş birliği yoluna gitmesi ve suçlarını istifa etmesinin, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan ilk duruşma öncesinde savcılara detaylı bilgi sağladığı tahmin ediliyor.

SBF’nin ilk duruşmasının 3 Ocak tarihinde ABD New York Güney Bölge Mahkemesi’nde gerçekleşmesi bekleniyor.

11 Kasım günü iflas eden kripto para borsasının kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried aleyhinde ayrıca, ABD’li federal düzenleyiciler olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından açılan davalar da bulunuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.