İflas eden kripto para borsası FTX, finans ve kripto gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak FTX ve ona bağlı şirketlerin bilançolarında toplamda 1.24 milyar dolarlık nakit kaldığı bildirildi.

Alameda Research bilançosunun sızdırılması ile başlayan ve FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in istifasına ve FTX’in iflasına kadar giden krizde yapılan incelemeler sonucunda kritik bir bilgiye daha ulaşıldı. 11 Kasım’da Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunan FTX Group’un toplam 1.24 milyar dolar nakit varlığı bulunduğu ortaya çıktı.

FTX Group’a finansal danışmanlık vermesi için önerilen Alvarez & Marsal North America LLC tarafından teslim edilen raporda, grubun 20 Kasım itibarıyla nakit bakiyelerinin güncellenmiş bir özetine yer verildi.

Güncellenen bilgilerde “Borçluların 16 Kasım Çarşamba günü itibarıyla kanıtlayabildiğinden önemli ölçüde daha yüksek miktarda nakit bakiyeleri bulunduğu tespit edildi.” ifadeleri kullanıldı.

Nakit bakiyelerinin Alameda, dotcom, girişim ve West Real Shires olmak üzere dört grup arasında bölüştürüldüğü ve hem borçlu hem de borçlu olmayan kuruluşların bakiyelerini içerdiği bildirildi. Rapora göre borçlu kuruluşlarda 751 milyon dolar bulunduğu ve geriye kalan 488 milyon doların borçlu olmayan kuruluşlarda tutulduğu aktarıldı.

Daha önce Financial Times tarafından yayınlanan bir haberde iflas arifesindeki şirketin 8,9 milyar dolarlık yükümlülüğüne karşılık yalnızca 900 milyon dolarlık varlığı olduğu belirtilmişti.

FTX’in İlk 50 Alacaklısına Olan Borcu 3,1 Milyar Dolar

FTX’in ortaya çıkan nakit bakiyesindeki miktarın şirketin alacaklılarına bulunan borçların çok altında olduğu gözlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler, FTX Group’un yalnız ilk 50 alacaklısına 3,1 milyar dolar borcu olduğunu göstermişti. Mahkeme dosyalarına göre grubun 1 milyondan fazla alacaklısı olduğu tahmin ediliyor.

Alameda Reserach tarafından riskli bahisleri finanse etmek için müşteri varlıklarını kullandığı iddia edilen FTX’in başına gelen yeni CEO John J. Ray III ‘ün açıklamalarına göre ise şirketin iflas etmesinin sürpriz olmadığı görülüyor. Ray, incelemeleri sonucunda “şirket kontrollerinde bu kadar net bir başarısızlık ve kontrol eksikliği” görmediğini belirtmişti.

Ray, FTX’in iflasının arkasındaki gerekçeler arasında ekibin deneyimsizliğini de göstererek durumun eşi benzeri olmadığını ifade etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.