Kripto para piyasasının son dönemde yaşanan en büyük krizlerinden olan FTX kripto para borsasının iflasında yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İflas sürecindeki FTX’in alacaklılarına 3,1 milyar dolar borçlu olduğu ortaya çıktı.

İstifa eden CEO Sam Bankman-Fried tarafından kurulan ve geçtiğimiz haftalarda Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunan FTX kripto para borsasının, en büyük 50 alacaklısına 3 milyar dolardan fazla borçlu olduğu belirtildi.

Dava dosyasına göre alacaklıların en büyüğüne 225 milyon dolardan fazla borcu bulunduğu öğrenilen FTX’in en büyük 10 alacaklısına 1,45 milyar dolar civarında borcu olduğu kaydedildi. Listedeki toplam borcun 3,1 milyar dolara ulaştığı belirtilirken alacaklıların isimlerine dair bilgi paylaşımında bulunulmadı.

Dosyada, “İlk 50 alacaklı listesi, görüntülenebilen ancak şu anda başka şekilde erişimi mümkün olmayan müşteri bilgileri de dahil olmak üzere Borçluların mevcut olan alacaklı bilgilerine dayanmaktadır. Borçluların yapmış olabileceği ancak henüz Borçluların defter ve kayıtlarına yansımamış ödemeler de dahil olmak üzere sıralanan tutarlarla ilgili soruşturma devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

Başka bir dava dosyasında daha önce FTX kripto para borsasının alacaklılarının sayısının bir milyondan fazla olma ihtimalinden bahsedilmişti.

Yaklaşık iki hafta önce 10 milyar ile 50 milyar dolar arasında varlık ve yükümlülükler ile 100 binden fazla alacaklısı olduğunu öne sürerek Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunan FTX’in iflas arifesindeyken 8,9 milyar dolarlık borca karşılık yalnızca 900 milyon dolarlık likit varlığa sahip olduğu iddia edilmişti.

FTX’ten Çalınan Varlıklar Ethereum Fiyatını Olumsuz Etkiledi

Kripto para piyasaları bir taraftan FTX krizinin ardından güven ortamının oluşması için gün sayarken diğer taraftan krizden istifade eden hackerların harekete geçmesi Ethereum fiyatında aşağı yönlü hareketi tetikledi.

Dünkü blok zinciri verileri, 600 milyon dolarlık FTX’in hacklenmesi olayıyla bağlantılı bir cüzdan adresinden 45 bin civarında Ethereum varlığının satılarak büyük bir bölümünün Bitcoin’e dönüştürüldüğünü gösterdi.

Blok zinciri takipçisi PeckShieldAlert’e göre pazar günü erken saatlerde ilk olarak 5 bin Ethereum karşılığında 347 renBTC alışı gerçekleştirildi.

Hack olayını gerçekleştiren kişilerin, sahibi oldukları Ethereum’ları, diğer Blockchain ağında Bitcoin’i temsil eden Ren Bitcoin’e (renBTC) dönüştürmeye başladığı belirtildi. Söz konusu kişi ya da kişilerin ikinci olarak 344.52 renBTC karşılığında hemen hemen aynı miktarda Ethereum satışı yaptığı kaydedildi.

Aktörün daha sonra yeri değiştirilen renBTC’yi Ren’in BTC Ağ Geçidi aracılığıyla Ethereum’dan çıkarmaya başladığı ve nakde çevirdiği aktarıldı.

Satılan Ethereum miktarının 45 bin ETH’ye ulaştığı belirtilirken bazı topluluk üyeleri hackerın faaliyetlerinin Bahamalar’la ilişkili olduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bildirimde bulunan blok zinciri analizi platformu Chainalysis ise, FTX’ten çalışan fonların Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu’na aktarıldığı iddialarını yalanladı. Chainalysis, pazar sabahı yaşanan hareketlilikle ilgili bir de grafik paylaştı.

Yoğun satışa rağmen “FTX Accounts Drainer” isimli cüzdanın, satış başlamadan önce EtherScan’de ilk 30’da yer almasının ardından 37. en büyük Ethereum sahibi konumuna gerilediği belirtildi.

Piyasanın en büyük altcoini konumundaki Ethereum’un yapılan satış sonrasında haftanın son gününü yüzde 7’ye ulaşan bir düşüşle 1,140 dolardan kapattığı aktarıldı.

Haftaya düşüşle başlayan Ethereum CoinMarketCap verilerine göre son 24 saat içerisinde yüzde 7,32 oranında düşüş kaydetti. Ethereum bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 1,120 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler