Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in çöküşünün ardından ABD merkezli kripto para platformu BlockFi da iflas başvurusunda bulundu.

ABD merkezli kripto para kredi kuruluşu BlockFi.Inc sekiz yan kuruluşu ile birlikte, FTX kripto para borsası gibi Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. FTX’in çöküşünün ardından yeterli likiditeye sahip olduğunu belirten şirket uzun süre dayanamadı ve FTX’den yaklaşık iki hafta sonra 28 Kasım tarihinde iflas başvurusunda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi’ne sunulan iflas dilekçesinde BlockFi , 100 binden fazla alacaklının yanı sıra 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında varlık ve yükümlülük beyanında bulundu.

FTX.US Haziran ayı sonunda 400 milyon dolarlık bir kredi limiti almış ve FTX’in çökmesinin ardından bu durum, BlockFi’nin likidite krizi yaşamasına neden olacağı yönünde endişelere yol açmıştı.

BlockFi İflas Etti: 256 Milyon Dolar Nakit Varlığı Kaldı

Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunan BlockFi tarafından yayımlanan basın açıklamasında şirketin 256,9 milyon dolar nakit parası kaldığı ve bu miktarın yeniden yapılandırma sürecindeki belirli operasyonları desteklemek için yeterli likidite sağlamasının beklendiği belirtildi.

Basın açıklamasında BlockFi finansal danışmanı Berkeley Research Group’tan Mark Renzi, “FTX’in çöküşüyle birlikte BlockFi yönetim ekibi ve yönetim kurulu, şirketi ve müşterileri korumak için derhal harekete geçti. BlockFi, en başından beri kripto para birimi endüstrisini olumlu bir şekilde şekillendirmek ve sektörü ilerletmek için çalıştı.” dedi.

Renzi sürecin, tüm müşteriler ve paydaşlar için en iyi sonucu elde etmek amacıyla şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.

BlockFi tarafından paylaşılan bir Twitter gönderisinde ise, “Yeniden yapılandırma çabalarının bir parçası olarak FTX dahil karşı tarafların BlockFi’ye borçlu olduğu tüm yükümlülükleri geri almaya odaklanacağız.” denildi.

BlockFi “Kilit Çalışanı Muhafaza Etme Planı” Devreye Alacak

Bölüm 11 iflas koruma başvurusunda bulunan BlockFi, resmi internet sitesinden yayınladığı açıklamada çalışanların maaşlarının ödenmesi ve çalışanlara sağlanan faydaların kesintiye uğramadan devam edebilmesi için bir takım önergelere yer verdi.

Faaliyetleri açısından kritik işlevler için eğitimli iç kaynakları elinde tutmak amacıyla “Kilit Çalışanı Muhafaza Etme Planı” oluşturmayı amaçladığını belirten şirket, çalışan maliyetleri de dahil olmak üzere masrafların önemli ölçüde azaltılması için dahili bir plan devreye aldığını duyurdu.

BlockFi International’dan Geçici Tasfiye Dilekçesi

BlockFi kripto para platformunun Bermuda anonim şirketi olan BlockFi International’ın Bermuda Yüksek Mahkemesi’ne de iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Bölüm 11 davalarına paralel olarak BlockFi International’ın Bermuda Şirketler Yasası’na göre ortak geçici tasfiye memurlarının atanması için dilekçe verdiği kaydedildi.

SEC, BlockFi Alacaklı Listesinde

Mahkeme belgelerinde yer alan ilk 50 alacaklı listesindeki teminatsız alacaklıların içinde West Realm Shires Inc. ( FTX.US) gibi isimlerin bulunduğu bildirildi. Belge ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 30 milyon dolarlık bir borcun bulunduğunu gösteriyor.

BlockFi, SEC’in menkul kıymet saydığı hesapları kaydettirmek için düzenleyicilerle yapılan çok taraflı bir soruşturma sonrasında geçtiğimiz şubat ayında 100 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmıştı. FTX.US ve SEC’in listede ismiyle yer alan tek alacaklılar olduğu bilgisi aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.