Televizyon dünyasının en çok beğeni toplayan dizilerinden biri olan Game of Thrones’un resmi NFT koleksiyonu, satışa çıkarılmasının ardından 7 saat gibi kısa bir süre içerisinde tükendi.

NFT’lere olan ilgi arttıkça popüler televizyon programlarından futbol kulüplerine kadar pek çok şirket, daha fazla kitleye ulaşmak, hayranlarıyla etkileşim kurmak ve yatırım şansı tanımak amacıyla NFT koleksiyonu çıkarmayı tercih ediyor.

Popüler NFT koleksiyonları arasına son katılan isim ise tüm dünyada geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran ve her sezondaki beklenmedik gelişmelerle izleyicisine meraklı anlar yaşatan televizyon dizisi Game of Thrones oldu.

Nifty pazar yerinde satışa çıkarılan Game of Thrones NFT koleksiyonunun, avatarının pençeye benzeyen elleriyle Twitter üzerinden çok sayıda eleştiri almasına rağmen 7 saat içerisinde tükendiği bildirildi.

Game of Thrones koleksiyonunun taban fiyatının an itibarıyla 93 dolara karşılık gelen 0,7 Ethereum olduğu belirtilirken satılan NFT kutularının bir adet avatar ve çeşitli kartlar içerdiği ifade edildi. NFT fiyatının orijinal basım fiyatı olan 150 dolar seviyesinden bu seviyeye düştüğü kaydedildi.

İkincil Piyasadaki Game of Thrones NFT’lerine Dikkat

Game of Thrones NFT’lerinin kısa sürede yoğun ilgi görmesi üzerine ikincil piyasada NFT koleksiyonunu satın almak isteyenlerin dikkat etmesi gerektiği uyarısı yapıldı.

Açılmış ve açılmamış olan NFT kutularının Nifty dışındaki NFT pazar yerlerinde aynı göründüğü belirtilirken potansiyel alıcıların, koleksiyonun açılıp açılmadığını görmek için NFT’lerin meta verilerini kontrol etmesi gerektiği paylaşıldı.

Diğer bir taraftan alıcılardan, NFT’ler ile ilgili çifte ücretlendirme ve NFT’leri temin edememe gibi çeşitli sorunlarla ilgili şikayetler geldiği de bildirildi. Nifty, mağdur olan yatırımcılara geri ödeme yapacağını duyurdu.

NFT topluluğunun yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için çalışıldığını ifade eden Nifty, Twitter ve Discord kanallarından güncellemeleri paylaşacaklarını belirtti.

Koleksiyonun yaratıcısı Daz 3D, NFT’lerin ve Build Your Realm projesinin, “hayranlara temalı topluluk etkinlikleri, yükseltilebilir avatarlar ve çığır açan televizyon dizisinden ikonik anlar, konumlar, karakterler ve daha fazlasını içeren dijital koleksiyon öğeleri aracılığıyla kendi dünyalarını kurma fırsatı vereceğini” söyledi.

Twitter hesabından koleksiyonun tükendiği haberini duyuran Nifty, yeni bir NFT serisinin satışının OpenSea’de gerçekleştirileceğini belirtti. OpenSea, hacim bakımından dünyanın en büyük NFT pazar yeri olarak konumlanıyor.

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.