Ünlü Winklevoss kardeşler tarafından kurulan bir kripto borsası ve saklama kuruluşu olan Gemini getiri kazanma programını Earn’ün para çekme işlemlerini askıya alarak kullanıcıların borsaya olan güvenini sarstı.

Kripto para borsası Gemini, kripto firmalarının FTX-Alameda iflasının yankıları ve ardından dijital varlık endüstrisindeki yankılarla boğuşması nedeniyle para çekme furyasına maruz kaldı.

Blok zinciri istihbarat platformu Nansen’in verileri, Gemini’nin son 24 saat içinde 485 milyon dolarlık net çıkış yaşadığını ve bu rakamın kripto borsaları arasındaki para çekiminin en büyüğü olduğunu gösteriyor. Çıkışlar toplamda 563 milyon doları bulurken yalnızca 78 milyon dolarlık giriş yaşandı. Son yedi gün içinde Gemini toplam 682 milyon dolarlık net çıkış yaşadı. Bu, 866 milyar dolarlık giriş ile Nansen’den gelen 1,55 milyar dolarlık giriş arasındaki farkı gösterirken para çekme işlemlerinin çoğunun çarşamba günü gerçekleştiğine işaret ediyor.

Blok zinciri veri platformu Arkham Intelligence’a göre, Gemini olarak tanımlanan kripto cüzdanlarındaki dijital varlık bakiyeleri bir gün önce yaklaşık 2,2 milyar dolardan 1,7 milyar dolara düştü.

FTX Patlamasının Yaydığı Güven Kaybı

Fon çekme çılgınlığı, Gemini’nin çarşamba günü erken saatlerde getiri sağlayan Earn programından para çekme işlemlerini durdurmasıyla başladı. Gemini’nin programını yürüten kripto yatırım bankası Genesis Global Trading’in kripto kredi verme birimi, “aşırı piyasa dislokasyonu” ve “FTX borsasının çöküşünün neden olduğu endüstriye güven kaybı” gerekçesiyle müşteri geri ödemelerini askıya aldığını duyurdu.

Borsa bugün de kısa sürede çözülen ancak istikrarına ilişkin korkuları tetikleyen bir kesinti yaşadı.

Firma bugün erken saatlerde attığı bir tweet’te müşteriler tarafından yatırılan tüm varlıkların her an çekilebileceğini söyledi.

Kripto Firmalarında Korku Sebebiyle Baskı Arttı

Dünyanın en iyi borsalarından FTX ve onun kurumsal kardeşi olan ticaret firması Alameda Research’ün patlamasıyla mücadele eden kripto borsaları ve kredi veren firmalar üzerindeki baskı arttı.

Kripto araştırma firması Delphi Digital’in bu hafta yayınladığı bir rapora göre, ihtiyatlı yatırımcılar “diğer merkezi borsaların ödeme gücüne ilişkin artan endişeler” nedeniyle dijital varlıklarını merkezi borsalardan taşımak için çabalıyor.

Nansen verilerine göre Binance, Coinbase, KuCoin gibi önde gelen kripto borsaları son zamanlarda büyük mevduat düşüşleri yaşadı. AAX, Liquid ve lender Salt gibi bazı küçük platformlar son birkaç gün içinde para çekme işlemlerini durdurdu.

Çok sayıda borsa, kripto varlıklarını paylaşarak ya da yayınlama sözü vererek yaygın korkuyu hafifletmeye çalıştı. Yüksek profilli endüstri figürleri, rezerv kanıtı sunmayı ve düzenli olarak kripto varlıklarının bağımsız denetimlerini gerçekleştirmeyi savunuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.