Blok zinciri veri sağlayıcısı şirket olan Kaiko, Türkiye’deki seçimleri kripto paralar açısından değerlendirdi. Kaiko’nun son paylaştığı verilere göre Türk lirasıyla yapılan kripto işlemlerinde büyük artış var.

Dünya, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmaya devam ediyor. Son veriler, Türk lirasıyla yapılan kripto işlemlerin oranının küresel çapta çok büyük bir artış yaşadığını ortaya çıkardı.

Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkenin gelecekteki mali durumu açısından çok önemli bir role sahip. Seçimin önde gelen iki adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu tamamen farklı görüşlere sahip olduğu için kripto para sektörünün de etkilenebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılında “Bitcoin’e karşı bir savaş içindeyiz” açıklamasını yapmış Merkez Bankası’nın dijital lirayı piyasaya sürme çabalarını desteklemişti. Kılıçdaroğlu ise kripto para birimleri ve Web3’ün benimsenmesini savunduğu için ana akımdan farklı bir duruş sergiliyor.

Erdoğan’ın kripto konusundaki tutumuna rağmen, Türklerin dijital varlıklara artan bir iştah gösterdiği ve hükümetin kripto karşıtı politikaları her uygulamaya koyduğunda ilginin arttığı biliniyor.

Türkiye’deki Seçimler Kripto Faaliyetlerini Artırdı

İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri, son yılların en çekişmeli seçimleri olacak gibi görünüyor.

Türkiye’deki enflasyon oranı son zamanlarda fazlasıyla yükselirken, resmi para birimi olan Türk lirası (TL) kısa süre önce ABD doları karşısında rekor düşük seviyeye geriledi.

Öte yandan Türkiye’deki seçimler kripto faaliyetleri çekişmeli seçimlerin ortasında artış gösterdi.

Kripto paralarla ilgili veri sağlayıcısı şirket Kaiko, Türk lirasıyla yapılan kripto işlemlerindeki büyük artışa dikkat çekti.

Raporda, oldukça çekişmeli geçen Türkiye seçimlerinin yeni bir döviz dalgalanmasına neden olduğu ve Türk Lirası (TRY) ABD Doları başına yaklaşık 20 TRY ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi.

Türkiye’nin yüksek enflasyonu nedeniyle çok aktif bir kripto piyasasına sahip olduğunu hatırlatan şirket, bu süre içerisinde Türk lirasıyla yapılan kripto işlemlerinin itibari para bazlı işlemler içindeki oranının, yüzde 5’ten yüzde 15’in de üzerine çıktığını aktardı. BTCTurk ve Binance gibi borsaların TL cinsinden bir dizi işlem çiftiyle bu durumdan faydalandığı kaydedildi.

BtcTurk’teki USDT İşlemleri Rekor Kırdı

Stablecoin’lerin en sık işlem gören varlıklar arasında yer alması da Kaiko’ya göre beklenmedik bir durum değil. Tether (USDT) yakın zamanda BTCTurk’te işlem gören çeşitli varlıklar arasında yüzde 46’nın üzerinde rekor bir pazar payına ulaştı. Verilere göre yatırımcılar, varlıklarının potansiyel devalüasyon riskini azaltmak için, ellerindeki TL varlıklarını ABD dolarının değerine sabitlenmiş bir stablecoin ile değiştirme uygulamasına girişiyor.

Şirkete göre, Türk Lirası cinsinden işlem hacmi, seçimlere giden süreçte diğer itibari para birimlerine kıyasla küresel ölçekte artış gösterdi. Bu durum, artan belirsizlik seviyesinin kripto para birimi faaliyetlerindeki artışta rol oynadığını gösteriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.