Değiştirilemez tokenler (NFT), yeni yılda kripto fiyatlarındaki son artış nedeniyle ana akım olarak benimsenmeye başladı. Ünlü otomobil markaları Chevrolet ve Cadillac’ın arkasındaki otomobil üreticisi General Motors, NFT sektörüne yatırım yapmak için kolları sıvayan en son şirket oldu.

General Motors NFT Patentlerini Dosyaladı

Fikri mülkiyet avukatı Mike Kondoudis, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, General Motors LLC’nin 16 Şubat’ta NFT’lerle ilgili olarak ABD Patent ve Marka Tescil Ofisi’ne iki marka tescili başvurusunda bulunduğunu doğruladı.

1908 yılında kurulan General Motors, ünlü otomobil markaları Chevrolet ve Cadillac’ın arkasında yer alan çok uluslu bir Amerikan otomotiv üretim şirketi olarak tanınıyor. Dev şirket, 2008 yılında piyasaya olan hakimiyetini Toyota’ya kaptırmadan önce son 77 yıl boyunca dünyanın en büyük şirketiydi.

Sunulan verilere göre General Motors, lüks otomobil markaları Chevrolet ve Cadillac’ı markalaştırmayı ve bunları dijital ürünler olarak piyasaya sürmek için kullanmayı amaçlıyor. General Motors metin, resim ve ses içeren dijital medya dosyalarını NFT’lerle doğrulamayı hedefliyor.

General Motors’un Blok Zincirine Olan İlgisi

General Motors’un bu adımı, NFT’lere olan ilk kamu ilgisini işaret etse de şirket blok zinciri teknolojisine ve kripto para birimlerine yabancı değil. General Motors iki yıl önce, araçları için “merkeziyetsiz dağıtılmış bir harita” oluşturmada blok zincirinden yararlanmak isteyen bir marka tescili başvurusunda bulunmuştu.

Otomobil üreticisi Şubat 2021’de Bitcoin’e yatırım yapma konusunda Tesla’nın izinden gitmeyi planlamadığını açıklamış olsa da Bitcoin ile ödeme kabul etme fikrini değerlendirirken müşteri talebini izleyeceğini belirtmişti.

Ayrıca, yan kuruluşu Chevrolet geçtiğimiz haziran ayında NFT pazarı SuperRare ile ortaklık kurarak NFT sahnesine girmişti. GM iştiraki, 2023 Chevrolet Corvette Z06’yı temsil eden özel bir dijital koleksiyon ürünü piyasaya sürmek için SuperRare ile ortaklık kurmuştu.

NFT Sektöründeki Diğer Lüks Otomobil Markaları

General Motors, halihazırda gelişmekte olan sektöre yatırım yapan otomobil markalarının arasına katılıyor. Kasım 2022’de lüks otomobil üreticisi BMW, diğer varlıkların yanı sıra tokenize sanal araçları piyasaya sürmek için NFT ve metaverse marka tescili başvurusunda bulunmuştu.

Mercedes Benz 14 Aralık’ta, ABD Patent ve Marka Tescili ofisine metaverse ve NFT patentlerini sundu. Sunulan verilere göre, otomotiv markası hayvan kürkleri, halılar, kilimler, paspaslar, valizler, cüzdanlar, giysiler ve ayakkabılar dahil olmak üzere sanal ürünler piyasaya sürmeyi hedefliyordu.

Değiştirilemez token sektöründeki diğer otomobil üreticileri arasında, kısa süre önce dijital koleksiyon ürünleri piyasaya sürmek için uygulama tabanlı pazar yeri VeVe ile iş birliği yapan Lamborghini ve performans sürüş sertifikaları vermek için NFT’leri benimseyen Lexus yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.