Kripto para şirketlerindeki yaprak dökümü sürüyor. Birkaç gündür iflas planları yapan kripto kredi şirketi Genesis, iflas koruma başvurusunda bulundu.

Geçtiğimiz yaz aylarında iflas koruma başvurusu yapan kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in de etkileri nedeniyle birkaç yüz milyon dolar zarara uğradığı bildirilen Genesis için bardağı taşıran son damla FTX’in 2022’nin sonlarındaki batışı olmuştu.

Kripto paralara olan güvenin sarsılması, çöküşün büyük olması, kayıpların yüksek enflasyon döneminde yaşanması, Fed’in şahin hareketleri ve yükselişlerde sürekli sert satışların ortaya çıkması kripto para sektörünü bitirmeye başladı.

Sorunlu kripto kredi şirketi Genesis Global Capital’in ana şirketi Genesis Global Holdco, 2022’nin en büyük iki sektör çöküşüyle sarsılmasının ardından 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu.

Gönüllü Olarak Üç Dilekçe Sunuldu

Genesis Global Holdco ve iki iştiraki Genesis Asia Pacific Pte. ile Genesis Global Capital, iflas mahkemesine gönüllü olarak üç ayrı dilekçe sundu. Üçü de Digital Currency Group (DCG) ‘un çatısı altında yer alıyor. Genesis, davaların ortaklaşa ele alınması için bir talepte bulundu.

Gemini’nin feshedilen Earn programının ortak firması Genesis Global Capital, başvurusunda 100 binden fazla alacaklı, 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında yükümlülük ve varlık tahmininde bulundu. Diğer iki kuruluş ise varlık ve yükümlülüklerini sırasıyla 100 milyon dolar ve 500 milyon dolar aralığında tahmin etti.

Bu şirketler, Genesis’in geçen yıl hedge fonu Three Arrows Capital ve kripto borsası FTX’in çöküşleriyle sarsılan kripto kredilendirme işlerini oluşturuyor. Bir basın açıklamasına göre, Genesis’in türev ve spot alım satım ve saklama işlerinde yer alan diğer iştirakleri ile Genesis Global Trading, dosyalamaya dahil edilmezken müşteri işlem faaliyetlerine devam ediyor.

Genesis’in Gemini Müşterilerine 900 Milyon Dolarlık Borcu

Genesis ayrıca, eski Olimpiyat kürekçileri ikiz kardeşler Cameron ve Tyler Winklevoss’un sahibi olduğu Gemini ile Gemini müşterilerinin kredi kuruluşuna yatırdığı 900 milyon dolarlık varlığın akıbeti konusunda yüksek profilli bir anlaşmazlığa karışmış durumda.

Cameron Winklevoss daha önce açık mektup yazdığı Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert’e tekrar seslendi.

Twitter hesabından iflas koruması hakkında açıklama yapan Winklevoss şu ifadeleri kullandı;

“Kabul edilebilir bir çözüm üzerinde müzakere etmek için gece gündüz çalışıyoruz, BarrySilbert ve DCG alacaklılara adil bir anlaşma sunmayı reddetmeye devam ediyor.”

Genesis’i iflasa sürükleme kararının Barry’yi, DCG’yi ve diğer suçluları hesap vermekten muaf tutmadığını söyleyen Gemini kurucusu, “Barry, DCG ve bu dolandırıcılıktan sorumlu diğer kişilere karşı doğrudan yasal işlem başlatmaya hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Genesis CEO’su Twitter Hesabını Kapattı

Şirketin iflas başvurusunda bulunmasının ardından ilginç de bir olay yaşandı. Firmada hem CEO hem de COO’luk görevini üstlenen Derar Islim’in Twitter hesabını kapattığı görüldü.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.