Kripto kredi veren Genesis şirketi yaptığı açıklamada, kripto para borsası FTX’in çöküşünün müşteri fonlarının geri ödemesini askıya almaya zorlamasından günler sonra, iflas başvurusunda bulunmak için herhangi bir acil planı olmadığını belirtti.

Bir zamanlar en büyük ikinci kripto borsası olarak anılan FTX’in çöküşünün piyasadaki etkileri sürüyor. Birçok şirket ayakta kalmak için destek arıyor. Genesis de bu şirketlerden biri olarak yardım arıyor.

Genesis 2013 yılında ilk yasal Bitcoin alım satım masasını kurarak sektörün en büyük oyuncularından biri haline gelmişti. Ancak sektördeki çöküş sonrası şirket “anormal para çekme talepleriyle” karşı karşıya kaldı ve geçen hafta 1 milyar dolarlık bir kurtarma paketi için kolları sıvadı.

Firma geçtiğimiz hafta Twitter hesabından, ” Bir dizi seçeneği gözden geçirdikten sonra, müşterilerimiz için mümkün olan en iyi çözümü ve sonucu belirleyebilmek amacıyla, profesyonel mali danışmanlarımıza ve hukuk müşavirlerimize danışarak, kredi verme işinde ödemeleri ve yeni kredi açmayı geçici olarak askıya alma gibi zor bir karar aldık.” açıklamasında bulunmuştu.

Wall Street Journal’ın haberine göre, kripto kredi firması Genesis’in çekim işlemlerinin durdurulması ve 1 milyar dolarlık acil nakit kredi arayacağını belirtmesinin ardından en büyük potansiyel destekçi Binance’ten söz konusu yatırıma ‘hayır’ cevabı geldi.

Wall Street Journal’a konuşan ve konuya aşina olan bir kaynağa göre Binance, Genesis tarafından kullanılan iş modeliyle çıkar çatışması potansiyeli olduğu için Digital Currency Group’un sahibi olduğu kredi şirketine yatırım yapma düşüncesinden vazgeçti.

Gazetenin haberine göre Genesis ayrıca Apollo Global Management’tan da yatırım istedi.

Genesis 16 Kasım’da Çekim İşlemlerini Askıya Almıştı

Geçtiğimiz hafta Genesis Global Capital, Sam Bankman-Fried’in kripto borsası FTX’in ani çöküşünü gerekçe göstererek para çekme işlemlerini askıya almıştı.

Kripto kredi şirketi Genesis, FTX’in sektörde şok dalgaları yaratan çöküşünü takiben 16 Kasım’da para çekme işlemlerini durdurmuştu. Yatırımcılar, güncel olarak Genesis Global Trading’de bakiye çekemiyor ve yeni kredi oluşturamıyordu.

Kripto para borsası Gemini, borç verme platformu Genesis ile olan iş birliğine istinaden dün attığı bir tweetle, kullanıcılarının getiri sağlayan “Earn” programından fonlarını kullanabilmeleri için şirketle çalışmaya devam ettiğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz hafta Wall Street Journal, Genesis’in para çekme işlemlerini askıya almadan önce yatırımcılardan 1 milyar dolarlık acil kredi istediğini bildirmişti.

FTX Borsasının Etkileri Sürüyor

Bu ayın başlarında FTX, yatırımcıların üç gün içinde platformdan milyarlarca dolar çekmesi ve rakip borsa Binance’in bir kurtarma anlaşmasından vazgeçmesinin ardından, bugüne kadarki en yüksek profilli kripto çöküşün için ABD iflas korumasına başvurmuştu.

Yeni sermaye toplamakta zorlanan şirket diğer birçok firma gibi iflas sorunuyla karşı karşıya kaldı. Genesis hala tüm seçeneklerini değerlendiriyor ve Binance’in yatırım yapmayı reddetmesine rağmen iflas başvurusunda bulunmak için acele etmiyor gibi görünüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.