ABD’li finans devi Goldman Sachs, kripto borsası FTX’in çöküşüyle değerlemeleri darbe alan kripto firmalarını satın almak ya da onlara yatırım yapmak için milyonlarca dolar harcamayı planlıyor.

Reuters haber ajansının aktardığı haberine göre, banka birkaç farklı kripto firması üzerinde durum tespiti yapıyor. Goldman Sachs’ın dijital varlıklar başkanı Mathew McDermott, “Çok daha makul fiyatlandırılmış ve gerçekten ilginç bazı fırsatlar görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs şu anda CertiK, TRM Labs, Elwood Technologies ve Coin Metrics de dahil olmak üzere birçok kripto firmasının yatırımcısı konumunda. Yatırım bankası bu yılın başlarında, kurumsal müşterilerin artan ilgisi üzerine yeniden bir kripto para birimi trading masası kurdu. McDermott açıklamasında, şu anda Goldman’ın dijital varlıklar ekibinde 70’ten fazla kişi çalıştığını ve bankanın aynı zamanda kendi özel dağıtık defter teknolojisini de inşa ettiğini bildirdi.

Goldman Sachs FTX Çöküşünü Fırsat Olarak Görüyor

Dev şirket, FTX’in batışından yansıyan mevcut krizde bir fırsat görüyor. McDermott’a göre, kripto para borsasının çöküşü piyasayı duyarlılık açısından ‘kesinlikle’ geriye götürdü. Çünkü ona göre FTX, ekosistemin birçok yerinde bir timsali simgeliyordu. McDermott buna ek olarak, altta yatan teknolojinin performans göstermeye devam ettiğine inanıyor.

FTX, likidite sıkışıklığının ardından 11 Kasım’da 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunmuştu. Kripto para borsasının, borsaya bağlı olan kardeş trading şirketi Alameda Research tarafından yapılan riskli yatırımları finanse etmek için müşteri varlıklarını kullandığı ve çöküşüne katkıda bulunduğu bildirilmişti.

Yatırımcılar Tanınmış Ve Düzenlenmiş Firmalara Akın Etti

Yatırımcılar, FTX’in çökşünün ardından Goldman Sachs gibi düzenlenmiş ve iyi sermayeli oyunculara akın etti ve bu da Goldman Sachs için işlem hacimlerinin artmasına neden oldu. McDermott, şirketle iş yapmak isteyen finans kuruluşlarının sayısında bir artış olduğunu belirtti.

“Küçük Şirketlere Olan İlgi Azaldı”

FTX’ten sonra bu sayının arttığını ifade eden McDermott, sadece kripto işi yapan küçük şirketlere olan ilginin azaldığını, işe alım konusunda istekli olduklarını ve hem kripto hem teknoloji tarafındaki şirketler gibi insan gücüne de yatırım yapmak istediklerini belirtti.

Çalışan sayılarında sorun olmadığını ve kapasitelerinden memnuniyetini dile getiren Goldman Sachs yöneticisi, şirkete akın eden yatırımcılarda ilgili ayrıca, “Bazılarının FTX ile işlem yaptığına dair güçlü şüphelerim olsa da bunu kesin olarak ifade edemiyorum.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.