Google çalışanları arasında, CEO Sundar Pichai’ye verilen ve onu Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok kazanan CEO’ları arasına yerleştiren 226 milyon dolarlık yüklü tazminat paketine ilişkin hoşnutsuzluk giderek artıyor.

Bu gelişme, teknoloji şirketinin, gelir büyümesindeki düşüş nedeniyle bu yılın başlarında 12.000 çalışanın işine son verilmesini de içeren giderleri azaltma çabaları döneminde gerçekleşti.

Şirketin 70 milyar dolarlık hisse geri alım anlaşması da Google çalışanları arasında öfkeye yol açtı.

Pichai’nin Tazminatı, Bir Çalışan Maaşının 800 katı

Haberlere göre, Google’ın 12 bin kişinin işten çıkarılmasını içeren son maliyet azaltma önlemleri CEO Sundar Pichai’nin tazminat paketinden hoşnut olmayan çalışanların memnuniyetsizliğini ortaya çıkardı.

Google CEO’su 2022 yılında toplam 226 milyon dolar tazminat aldı. Şirketin geçen hafta yaptığı SEC başvurusuna göre, bu rakam ortalama bir çalışanın maaşının 800 katından fazla.

Şirket ocak ayında, küresel ofislerinde bulunan ve toplam işgücünün yüzde 6’sını oluşturan 12 bin personelin işine son verme niyetini açıklamıştı.

Nisan ayı başında Reuters tarafından yayınlanan bir habere göre, Google çalışanları şirketin Londra ofislerinde iş azaltma konusundaki anlaşmazlık nedeniyle greve gitmişti.

Mart ayında, söz konusu teknoloji şirketinin bir grup çalışanı, şirketin 200’den fazla personelin işine son vermesine tepki olarak Zürih ofislerinde bir grev düzenlemişti.

Çalışanların Eleştiri Oklarına Hedef Oldu

Alphabet’in 2022’deki geri alımına eşdeğer olan son hisse geri alımı da şirket çalışanları tarafından eleştiri konusu oldu. Sundar Pichai hem Google’ın hem de ana şirketi Alphabet’in CEO’su olarak görev yapıyor. Tazminat paketi, kendisine üç yılda bir verilen 218 milyon dolar tutarındaki hisse senedi ödüllerinden oluşuyor. Söz konusu kişiye 2019 yılında 276,6 milyon dolar değerinde bir hisse senedi ödülü verilmiş olup, bu ödül o yıl için 280,6 milyon dolar olan toplam tazminatının önemli bir kısmını oluşturmuştu.

Geçen yıl için ücret paketi yaklaşık 2 milyon dolarlık bir taban maaş ve kişisel güvenlik için tahsis edilen ek 6 milyon doları kapsıyordu. Pichai’nin 2021 yılındaki ücret paketi 2 milyon dolar maaş ve 4,3 milyon dolar da diğer şekillerde tazminattan oluşuyordu.

“Sundar, 12 Bin Çalışanı İşten Çıkarırken 226 Milyon Doları Kabul Ediyor”

Pichai’nin maaş anlaşmasının açıklanmasının ardından Google’ın iç forumlarında mem’ler üretilmeye başlandı.

Ortalıkta dolaşan mem’lerden bazıları Google CEO’sunu, 2022 paketinden yüzde 40’ın üzerinde maaş kesintisi alan Apple CEO’su Tim Cook ile karşılaştırdı. Zoom CEO’su Eric Yuan da şirketin bin 300’den fazla kişiyi işten çıkarmasının ardından aynı dönemde maaşında yüzde 98’lik bir kesinti almıştı.

Bir başka caps’te ise “Shrek” filmindeki Lord Farquaad’ın meşhur “Bazılarınız ölebilir ama bu benim yapmaya hazır olduğum bir fedakarlıktır” repliği yer alıyordu.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.