Arama motoru devi Google, merakla beklenen Ethereum Merge güncellemesi için arama sonucu sayfalarında bir geri sayım sayacı başlattı.

Ethereum fiyatı tarihinin en önemli güncellemesi olarak kabul edilen ve bu hafta gerçekleşecek Ethereum Merge, hem kripto piyasaları hem de teknoloji sektöründe büyük heyecan yaratıyor.

Bu heyecana kayıtsız kalmayan arama motoru Google da arama sonucu sayfalarında bir geri sayım sayacı ekledi. Google arama sekmesine Ethereum Merge” yazan kullanıcıların karşısına çıkan sayaç, güncellemeye ne kadar süre kaldığını gösteriyor.

Ethereum Merge Güncellemesi Nedir?

Ethereum Mergee kalan gün, saat ve saniyenin gösterildiği sayaç üzerinde ayrıca mevcut zorluk seviyesi, madencilik donanımının performansını gösteren hashrate ve ağ birleşmesinin gerçekleşeceği 58750000 P zorluk seviyesi de görülebiliyor.

Google’ın Ethereum Merge sayacını ilk kullananlardan biri olan Google Web3 ekibinden Sam Padilla, 10 Eylülde Twitter hesabından ağ birleşmesi için geliştirilen sayaçtan bir görüntü paylaştı.

Decrypt ekibine konuşan Google mühendisi Padilla, şirketin Web3 topluluğu sohbetlerinde filizlenen ve Ethereum Merge için bir nevi paskalya yumurtası’ yaratma fikrinin, arama motoru ekibi tarafından çok hızlı bir şekilde hayata geçirildiğini dile getirdi.

Padilla geri sayım sayacı üzerindeki verilerin, gerçek zamanlı olarak doğrudan Ethereum ağından alındığını belirtti.

Sayaç an itibarıyla Ethereum Merge için kalan süreyi 2 gün 16 saat olarak gösteriyor.

Ethereum Merge Nedir? Google Aramalarda Yükseliyor

Kripto para piyasasının gündemini meşgul eden Ethereum Merge, tüm dünyada ve Türkiyedeki Google aramalarında da yükselmeye başladı.

3 günden az bir süre kalan güncelleme öncesinde Türkiyede, son 30 gün içerisinde yapılan Ethereum Merge nedir” sorgularının büyük artış gösterdiği kaydedildi.

Ethereum 2.0 güncellemesinin ikinci aşaması olarak planlanan Ethereum Merge yani Ethereum Birleşmesi, Ethereum blok zinciri üzerinde yapılacak bir protokol yükseltmesi olarak tanımlanıyor.

Ethereum 2.0 ile Ethereum ağının büyümesi, işlem süreçlerinin hızlanması ve verimliliğin artması hedefleniyor.

Mevcut sistemde Ethereum, büyük miktarlarda enerji gerektiren Proof of Work (İş Kanıtı) mekanizması üzerinde çalışıyor. Ethereum madencileri ağa blok eklemek ve yeni token kazanmak amacıyla karmaşık matematik problemlerini çözmek için yüksek güç tüketimine sahip bilgisayarlar kullanmak zorunda kalıyor.

Ethereum Merge ile mevcut olan Proof of Work (İş Kanıtı) mekanizması, Proof of Stake (Hisse Kanıtı) mekanizması ile birleştirilecek.

Proof of Stake (PoS) mekanizmasında matematik problemlerin çözümü için güçlü bilgisayarlara gerek kalmayacağından Ethereum Merge güncellemesi ile madencilik faaliyetleri için kullanılan enerji tüketiminin yüzde 99.95 oranında düşmesi bekleniyor.

Googledan Web3 Teknolojileri Hamlesi

Ethereum Merge geri sayım sayacı ile kripto dünyasını sevindiren Google, son zamanlardaki Web3 yatırımları ile dikkat çekiyor. Google Cloud ile blok zinciri altyapı hizmetleri sunan Google, Web3 ve kripto teknolojilerine giderek daha fazla yatırım yapıyor.

Mayıs ayında bir Web3 ekibi kuran arama motoru devi, Web3 ürünlerine ayrılan internet sayfasında iş ortaklıklarından bazıları olan Nansen, Dapper Labs ve Solanayı gösteriyor.

Kısa bir süre önce NFT oyunu Axie Infinity yaratıcısı Sky Mavis ise, oyun ekosisteminin bir Ethereum yan zinciri olan Ronin ağındaki işlemleri doğrulamak amacıyla bulut hizmetlerini kullanmak üzere Google ile anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.