Google mobil cihazlardaki Gmail arama işlevinin güncelleneceğini duyurdu. Yeni özellik, kullanıcılara arama çubuğunu kullanarak belirli e-postaları ararken daha verimli ve alakalı arama sonuçları sunmak için makine öğrenimini uygulayacak. Bu yeni özellik önümüzdeki iki hafta içinde kademeli olarak Google Workspace müşterilerinin yanı sıra kişisel Gmail hesabı kullanan herkese sunulacak.

Comscore.com’a göre Gmail, YouTube’un ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en popüler ikinci mobil uygulama. ABD’deki tüm mobil kitlenin yüzde 61’i bu uygulamayı kullanıyor ki bu da yaklaşık 130 milyon kişiye denk geliyor. Buna Gmail’in oldukça popüler olduğu dünyanın geri kalanı dahil değil.

Yeni Yapay Zeka Gmail Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Halihazırda Gmail kullanıcılarının, yeni özelliğe erişmek için uygulamayı güncellemek ya da uzantı eklemek gibi bir şey yapmaları gerekmiyor. Arama çubuğunu kullanarak aranan e-postalar için ilgili anahtar kelimeleri yazılabilecek ve Google’ın yeni algoritması bundan sonra devreye girecek. Önceden, böyle bir aramadan elde edilen sonuçlar, aranan anahtar kelimeleri içeren tüm e-postaları en yeniden en eskiye doğru sıralıyordu.

Yeni makine öğrenimi modelleriyle Gmail artık kullanıcılara aramalarından elde edilen özel bir “En İyi Sonuçlar” bölümü sunacak ve yalnızca girilen anahtar kelimelere değil, aynı zamanda “en son e-postalara ve arama sorgularıyla en iyi eşleşen sonuçları göstermek için diğer ilgili faktörlere” dayalı olarak gelen kutusundaki e-postaları gösterecek. Algoritma tarafından oluşturulan bu yeni bölümün altında, kullanıcılar daha sonra tüm arama sonuçlarının geleneksel, tam bir listesini güncelliğe göre sıralanmış olarak alacaklar.

E-postaların sıralanması özellikle zor olabildiğinden, kısmen de sıralanacak çok fazla e-posta olduğundan, bu özellik Gmail için kesinlikle memnuniyet verici bir eklenti. Ayrıca aranan bir e-postanın tam ifadesini unutmak da kolay oluyor.

Bu makine öğrenimi arama işlevinin normal arama çubuğunun yerini almadığını belirtmek de önemli Sadece yapay zekanın aramayla en alakalı olduğunu düşündüğü birkaç sonucu kullanıcılara en üstte verecek.

Google’ın Yeni “Gmail Araması” Yapay Zeka Mı Kullanıyor?

Google’ın bu yeni özelliği, her türlü uygulama ve diğer kullanım durumlarında uygulanan yapay zeka araçlarının ani patlamasına potansiyel bir yanıt olarak görülüyor. Google, kullanıcıların doğrudan kelime işlemciye yerleştirilmiş yapay zeka ile çalışabilecekleri Google Docs’a kendi üretken yapay zeka modelini halihazırda dahil etmişti. Şirketin en bilinen ve popüler özelliği olan “Google Arama”nın da bir noktada potansiyel olarak daha gelişmiş üretken yapay zeka modelleri ile değiştirilebileceği söyleniyor.

Bu yeni aracın sektördeki trendlere bir yanıt mı yoksa uzun süredir planlanan bir proje olduğu, mobil Gmail kullanıcıları için gerçekten önemli değil. Her iki durumda da makine öğrenimini kullanarak artık aranılan e-postalar daha hızlı ve verimli bir şekilde bulunabilecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.