Google, Passkey yani şifre anahtarı özelliği sayesinde kullanıcıların şifre kullanmadan hesaplarına giriş yapabileceği yeni bir özellik açıkladı. Google Passkey özelliğinin tüm kullanıcıların erişimine açıldığı belirtildi.

3 Mayıs tarihinde resmi Google internet sitesinin blog bölümünde duyurusu yapılan Google Passkey özelliği, “Şifrelerin Sonunun Başlangıcı” başlığıyla kullanıcılara tanıtıldı.

Google piyasaya sürdüğü yeni özelliği açıklarken “Uygulamalarda ve internet sitelerinde oturum açmanın en kolay ve en güvenli yolu. Şifresiz bir geleceğe doğru büyük bir adım olan geçiş anahtarlarını ilk kez kullanıma sunmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Kullanıcıların birden çok karmaşık parolayı hatırlama konusunda endişe duymasına gerek kalmadığı belirtilirken Google Passkey kullanılan hesapların daha güvenli ve kullanışlı olacağı kaydedildi.

Google Passkey Nedir?

Google Passkey, kullanıcıların çeşitli parolalar üretmek için zaman ve enerji harcamaya gerek duymadan ve kötü seçilmiş şifreler sebebiyle hesaplarının güvenliğini tehlike atmadan uygulamalara ve internet sitelerine giriş yapabilmesini sağlayan şifre anahtarı olarak tanımlanıyor.

Google Passkey ile kullanıcılar çeşitli uygulamalar ve internet sitelerinde, aynı cihazlarının kilidini açtıklarında olduğu gibi parmak izi, yüz taraması veya PIN kullanarak hesaplarına erişim sağlayabiliyor.

Kolay hedef haline gelebilen ve kimlik avı saldırıları ile hızlıca ele geçirilebilen parolaların aksine Google Passkey’in, siber saldırılara karşı dirençli olduğu ifade ediliyor.

Kullanıcılar, Google hesabına tanımladığı şifre anahtarını tüm cihazlarında ve uygulamalarda kullanabiliyor. Yeni özelliğin SMS doğrulaması gibi ekstra güvenlik önlemlerinden de daha etkili olacağı vurgulanıyor.

Google Passkey Nasıl Kullanılır?

Yaptığı duyuruda Google, parolaları ortadan kaldıran Google Passkey özelliğinin şimdilik yalnızca bireysel hesaplar ile uyumlu olduğunu, Google Workspace hesapları için ise yöneticilerin yakın zamanda oturum açarken şifre anahtarlarını etkinleştirme seçeneğine sahip olacağını ifade ediyor.

Google Passkey özelliğine tam anlamıyla geçişin zamanla gerçekleşeceğini belirten şirket, şifrelerin ve 2 Adımlı Doğrulama özelliklerinin Google hesap sahipleri tarafından kullanılmaya devam edeceğini de belirtiyor.

Google Passkey özelliğini kullanmak isteyen kullanıcılar, http://g.co/passkeys bağlantı adresi üzerinden özelliğe erişim sağlayabiliyor.

Google Passkey uyumlu cihazlar ve Google Passkey nasıl kullanılır gibi konu başlıklarını incelemek isteyen okuyucular, Google Destek sayfasından detaylı bilgi sahibi olabiliyor.

Google, kullanıcıların yalnızca kendisine ait cihazlarda şifre anahtarı oluşturmasını vurguluyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.