ABD’den sonra Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı da iflas başvurusu yapan dev kripto borsası FTX için soruşturma başlattığını duyurdu.

Geçtiğimiz cuma günü yaşanan FTX krizi sonrasında kripto borsasının kurucusu ve CEO’su görevinden istifa etmiş ve kripto piyasası felakete sürüklenmişti.

ABD ve Bahamalar gibi birçok ülkeden gelen tepkiye Türkiye de katıldı. FTX’te yaşanan çöküşün ardından borsa hakkında soruşturma başlattığını duyuran son yetkili merci Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. Türkiye Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK), FTX’in Türkiye operasyonlarını yürüten FTX TR için soruşturma başlattı.

Soruşturma haberleri, başarısız bir satın alma anlaşması, söylentiler, iflas için gönüllü bir dilekçe ve zor durumdaki borsanın 600 milyon dolarlık hack saldırısıyla dolu çalkantılı bir haftanın ardından geldi. Yapılan resmî açıklamada Hazine ve Maliye bakanlığı, FTX’in yanı sıra platformla ilgili olan bankalar, elektronik para kurumları ve kripto varlık sağlayıcıları dahil kişi ya da kurumları inceleyecek.

Para Çekme İşlemleri İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bu arada FTX Türkiye, müşterilerin para çekme işlemlerini belirli limitler dâhilinde gerçekleştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Kripto endüstrisinde dijital varlıklarla en ilgili ve gelişmekte olan pazarlardan biri olan Türkiye’de en son bildirilene göre yaklaşık 8 milyon kişi kripto paralarla ilgileniyor.

Yapılan duyuruda ayrıca, “FTX.com’a ilişkin haberler kamuoyu gündemine düşmeden daha önce Başkanlığımızca dikkatle takip edilerek yakında izlenmiş ve gerekli tedbirler ivedilikle alınmıştır. Yükümlüler nezdindeki hesaplarına yapılan işlemler, 5549 sayılı kanunun 19/A maddesi kapsamında askıya alınmıştır. Başkanlığımız incelemeleri ivedilikle neticelendirilerek ilgili adli ve idari mercilerle paylaşılacaktır.” dendi.

Neler Olmuştu?

FTX’in kardeş şirketi Alameda’nın bilanço raporları sızdıktan sonra Binance’in FTX’in native tokeni FTT’leri elinden çıkaracağını söylemesiyle sektörde kaos başlamıştı. Hızla düşen FTT token sonrası rakip kripto para borsası Binance ile FTX arasında birtakım sürtüşmeler yaşanmış fakat olay Binance’in FTX’i satın almasına kadar gitmişti. FTX ile bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzalayan Binance satın alımdan vazgeçerek dev kripto borsasını çöküşe sürüklemişti.

Bu arada, kripto para borsası FTX’in çöküşüyle kripto endüstrisinin yakın vadede Kongre aracılığıyla olumlu yasalar çıkarma hayallerini de suya düşürdü. Bu olay, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile diğer ABD’li düzenleyiciler üzerindeki baskıyı artırdı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.