Singapur merkezli kripto kredi şirketi Hodlnaut’ta sular durulmuyor. Şirket şimdi de çalışanlarının yüzde 80’ini işten çıkardığını açıkladı. 

Yakın bir zamanda ‘zorlu piyasa koşulları’ ve likidite eksikliği sebebiyle, para çekme işlemlerini askıya aldığını duyuran Hodlnaut zorlu günler yaşıyor. 

Sorunlarla boğuşan kripto kredi platformu Hodlnaut, Şirket 8 Ağustos’ta piyasa koşulları karşısında ayakta kalabilmek için para çekme işlemlerini askıya aldığını ve MAS lisans başvurusunu geri çektiğini duyurmuştu.  Firma şimdi de harcamalarını azaltmak için personelinin yüzde 80’ini yani 40 kişiyi işten çıkardığını açıkladı.

Kripto para sektöründe bu yıl ayı piyasasında patlak veren likidite kriziyle çöküş yaşayan kripto şirketleri arasında Hodlnaut da yer alıyor. İflas eşiğinde olan ve para çekme işlemlerini askıya alan şirket, müşterilerin acil çıkış likiditesine erişmesinin ve kripto para birimlerinin düşük fiyatlardan satılmasını önlemenin yollarını arıyor. 

Hodlanaut web sitesindeki açıklamada, şirketteki son gelişmelere ışık tuttu. Firma, 13 Ağustos’ta borçları yeniden yapılandırma yöntemi olarak bilinen Adli Yönetim’den geçmek için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Bunu, firmanın finansal sağlığını istikrara kavuşturmada yardımcı olabilecek en iyi seçenek olarak gördüğünü de sözlerine ekledi. Duruşma 22 Ağustos’ta gerçekleşecek. 

Öte yandan yapılan açıklamada, “Adli yönetimin şimdi ve uzun vadede kullanıcılarımıza en çok fayda sağlayacak seçenek olduğuna inanıyoruz. Birincisi, Hodlnaut’un elindeki Bitcoin ve Ethereum’un bugünkü düşük fiyatlardan zorla tasfiye edilmesini önleyecek. İkincisi, Adli Yönetim, Hodlnaut’a kurtarma planını uygulama ve şirketi rehabilite etme fırsatı sağlayacak.” dendi.

Bu kararın, Hodlnaut’un bir kurtarma planı formüle etme ve firmanın tüm ekosistemini iyileştirebilmesi açısından eski ivmesini kazanmasına da yardımcı olacağı düşünülüyor.

Adli Yönetim, Singapur yasalarına göre mali sıkıntı yaşayan şirketlerin işlerini rehabilite etmelerini sağlayan bir mekanizma. Bu süreçte, şirketi yönetmek üzere şirket yöneticilerinin yerine bir süreliğine koltuğu devralmak için mahkeme tarafından Adli Yönetici olarak da bilinen bağımsız bir görevlisi atanıyor.

Bu Adli Yönetici (ya da Geçici Adli Yönetici), Hodlnaut’un tüm hesaplarını ve faaliyetlerini gözden geçirecek ve şirketin ilerlemesi için nihai karar verme yetkisine sahip olarak alacaklılarına bir kurtarma planı sunmaya yardımcı olacak.

Adli Yönetim mekanizması Hodlnaut aleyhindeki yasal iddialara karşı bir borç erteleme hakkı da sağlıyor.

Bir sonraki güncellemenin, 22 Ağustos 2022’deki Geçici Adli Yönetim başvuru sonucunun duyurulmasının ardından, muhtemelen 23 Ağustos 2022’de yapılacağı bildirildi. Şirket, son gelişmelerin internet sitesindeki duyurular bölümünde  yayımlanacağını aktardı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.