Hong Kong, yakın zamanda gündeme gelen kripto merkezi olma hedeflerini sağlama almak amacıyla bir kripto görev gücü oluşturmaya hazırlanıyor.

Dünya genelindeki kripto topluluğu gün geçtikçe büyümeye ve ilerlemeye devam ederken Çin’in kendi yasalarına sahip özerk bölgesi Hong Kong, küresel kripto merkezi olma planları ile ilgili bir dizi hamle yapıyor.

Pazartesi günü yapılan açıklamada Hong Kong, bireysel yatırımcıların Bitcoin ve Ether gibi kripto para birimleri ile alım satım yapmasına olanak tanıyan bir plan açıklayacak kripto merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını açıkladı.

Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chan, 2023-2024 mali yılı bütçe konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Chan, son zamanlarda birçok yenilikçi şirketin Hong Kong’da faaliyet göstermek üzere harekete geçtiğini belirtti.

Hong Kong’tan Kripto Merkezi Olmak İçin 6,4 Milyon Dolarlık Bütçe

Kendisini Asya’da lider bir kripto merkezi haline getirme planlarının bir parçası olan Hong Kong yetkilileri, şehrin Web3 sektörünü desteklemek amacıyla 50 milyon Hong Kong Doları (6,4 milyon ABD Doları) bütçe ayırma planlarını açıkladı.

Hong Kong Mali Sekreteri Chan, “Şu anda başlangıç aşamasında olan Web3 endüstrisi de büyük potansiyele sahip. Zamana ayak uydurmalı ve inovasyon gelişimine öncülük etmek için bu fırsatı değerlendirmeliyiz.” dedi.

Endüstrinin ve işletmelerin gelişmesine katkı sağlamak ve sektörler arası iş birliğini teşvik etmek için büyük uluslararası seminerler düzenleme planları olduğuna değinen Chan, ayrılacak bütçe ile gençleri hedefleyen çeşitli atölye çalışmalarının da yapılacağının altını çizdi.

Sektörün sürdürülebilir ve sorumlu bir şekilde gelişimine ilişkin tavsiyelerde bulunmak üzere Hong Kong Mali Sekreteri, ilgili politika büroları, mali düzenleyiciler ve piyasa katılımcılarından oluşan bir görev gücü kurulacağını açıkladı. Chan ayrıca oluşturulacak bu görev gücüne liderlik edeceğini de belirtti.

Hong Kong’un Kripto Merkezi Planlarına Pekin’den Destek

Anakaradaki kripto para birimlerine baskı uyguladığı bilinen Çin hükümetinin, son dönemde gündeme gelen ve Hong Kong’un kripto merkezi olma planlarını içeren yaklaşımına sıcak baktığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) kripto ticaret platformları için önerdiği bir dizi kuralı paylaştı.

Resmi bir duyuruya göre düzenleyicinin, kripto hizmet sağlayıcıları için bir lisanslama rejimi oluşturmanın yanı sıra görüş de istediği belirtildi.

SFC’nin yayımladığı kılavuzda, ülke içerisinde lisanslı kripto para borsalarından alım satım yapılabilmesine imkan tanıyacağını ve ülke içerisinde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen şirketlerin 1 Haziran tarihine kadar düzenleyiciden lisans alması gerektiğini bildirdiği kaydedildi.

Finans sektörünün deneyimli isimleri Pekin’in, kriptonun kabulü için Hong Kong’u pilot bölge olarak gördüğünü dile getiriyor. Kripto topluluğu Çin’in bu yaklaşımının, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir politika değişikliğinin habercisi olduğuna da inanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.