Hong Kong, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için bireysel işlemleri yasal hale getirmeyi amaçlıyor. Son birkaç yıldır kripto varlıklara karşı sert bir duruş sergileyen şehir devleti, kripto para birimi mevzuatı konusunda rotasını tersine çevirdi.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre Hong Kong, Bitcoin ve diğer kripto para işlemlerini şehir devletinde yasal hale getirmeyi planlıyor.

Hong Kong hükümeti ve şehirdeki diğer düzenleyici kurumlar, önümüzdeki yıl mart ayına kadar uygulanacak zorunlu bir lisanslama sistemi kurmayı planlıyor. Öte yandan düzenleyiciler, kripto para birimi işletmelerini Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini listeleyebilmeleri için onay almaya da çağırıyor. Ancak haberlere göre Hong Kong, herhangi bir varlığı onaylayıp onaylamayacağını açıklamayacak.

Kriptonun Yasallaşacağı Tarih Henüz Belli Değil

Kaynaklara göre, bu tasarının ne zaman geçeceği ve kripto para birimlerinin Hong Kong’da yasal hale geleceği tarih henüz belli değil. Buna ek olarak, kripto para borsalarının piyasa fiyatı, likiditesi ve üyelik durumu, kripto para birimlerini listeleme gereksinimlerini etkileyebiliyor ancak bu pek olası gözükmüyor.

Beklenen yeni önlemler kapsamında hükümet, kripto para birimi faaliyetleri için bir merkez olma hedefine ulaşmayı planlıyor. Hükümetin bugün düzenlenecek bir fintech (finansal teknoloji) konferansında dijital varlıklara ilişkin duruşu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklamalar sonrası şehir devletindeki tüm kripto endüstrisinin görümünün değişebileceği söyleniyor.

Hong Kong, dijital varlıkları benimseyerek dünya sahnesinde önemli bir finans merkezi olma statüsünü yeniden kazanmayı da umuyor. Dijital varlıklar piyasası son yıllarda önemli ölçüde genişledi. Bu genişlemeye rağmen, düzenleyici netlik mevcut halen mevcut değil.

Raporda ayrıca, Hong Kong’un, varlıklı ve kurumsal yatırımcılara kripto para varlıklarına dolaylı erişim sağlamak için borsa yatırım fonlarını destekleyen diğer ülkeler tarafından uygulanan stratejileri kullanacağından bahsediliyor. Bu tür kısıtlamalar bireysel yatırımcıları piyasadaki dalgalanmalardan korumak için yapılıyor.

Hong Kong Dijital Varlık Merkezi Olmayı Planlıyor

Söz konusu rapor, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için bireysel işlemlerin desteklenme çabalarının, Hong Kong’un dijital alandaki yenilikleri desteklemeye çalışmasının başlangıcı olacağını da belirtiyor. Raporda ayrıca, sektörün genişlemesini teşvik etmede çok önemli olacak tokenize hisse senetleri ve diğer finansal araçların ufukta olabileceği olasılığından da bahsediliyor.

Bununla birlikte, Hong Kong’daki yetkililer değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve Metaverse gibi gelişmekte olan teknolojileri desteklemeyi planlıyor. Böyle bir benimsemenin, Hong Kong’da web 3.0 ve kripto sektörünün kayda değer bir şekilde büyümesini sağlayabileceği söyleniyor.

Nitelikli İş Gücü İçin Yeni Adımlar

Hong Kong Nüfus ve İstatistik Dairesi verilerine göre, 2020 yılı ortası ile 2022 yılı ortası arasındaki süreçte kent nüfusunda yaklaşık 200 binlik bir azalma görülmüştü. Büyük bölümü kenti terk edenlerden kaynaklanan azalma şimdiye dek görülen en büyük düşüş olmuştu.

Hong Kong’da Haziran 2019’da başlayan ve o yılın sonuna kadar devam eden hükümet karşıtı protestoların ardından Haziran 2020’de çıkarılan Ulusal Güvenlik Yasası çıkarılmıştı. Bu yasa ile çok sayıda demokrasi yanlısı muhalif soruşturmaya uğramış ve tutuklanmıştı.

Çin’in özel idari bölgesi olan Hong Kong’da bir dizi tecrit ve düşmanca bir siyasi ortamın ardından bu tür olayların sonucu olarak, şehirden ayrılan yeteneklerde kayda değer bir artış yaşanmıştı. Hong Kong bu ayın ortalarında, yabancı şirketleri şehre çekmek için 3,8 milyar dolarlık bir fon çıkarmayı planladığını duyurdu. Fakat söz konusu bu kısıtlamalar yabancı şirketleri ülkeye girmekten caydırdı.

Bazı araştırmalara göre Hong Kong, kripto para birimiyle ilgili faaliyetlerin genişlemesini teşvik etme yolunda ilerleme kaydetti. Bu büyümenin arkasında kripto ATM’lerinin kurulumları, olumlu kripto para birimi düzenlemeleri gibi çeşitli faktörler var. Temmuz 2022’de yapılan bir araştırmada Hong Kong, kripto para biriminin benimsenmesi alanında en iyi ülke olarak sıralandı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.