Hong Kong merkezli yatırım şirketi About Capital Management ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından Huobi Global arasında satın alma anlaşması sağlandı. Huobi hisselerinin büyük çoğunluğu About Capital’in kontrolüne geçecek.

Huobi Global resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada şirket hisselerinin transferinin tamamlanmasının ardından Huobi Global’in yeni sahibinin, şirketin hisselerinin büyük bir çoğunluğunu kontrol edecek olan Hong Kong merkezli fon yönetim şirketi About Capital Management olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, transferin yalnızca hisselerin kontrolünü kapsadığı ve Huobi’nin temel operasyonları üzerinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacağı belirtildi. Huobi’nin temel operasyon ve iş yönetimi ekiplerinin satın almadan etkilenmeyeceği vurgulandı.

Ayrıca satışın ardından Huobi Global’in hangi konulara odaklanacağı ile ilgili bilgilere de yer verildi.

About Capital’in belirttiğine göre Huobi Global, içerisinde sektör lideri küresel stratejik danışmanlık ekiplerinin, marj ve risk fonu için gerekli sermaye desteğinin de bulunduğu bir dizi uluslararası marka tanıtımı ve iş geliştirme teşvikinin yanı sıra rekabet gücünü artırmaya yönelik önlemler devreye alacak. Söz konusu teşvikler ile Huobi Global’in uluslararası yatırımcılara birinci sınıf satın alım ve yatırım hizmetleri konusunda daha iyi bir konuma yükselmesi hedefleniyor.

2008 yılında kurulan Hong Kong merkezli bir fon yönetim şirketi olan About Capital’in, kuruluşundan bu yana Asya’da en iyi performans gösteren fonlar arasında bir çok prestijli endüstri ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Anlaşmanın finansal koşullarına dair henüz bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

About Capital CEO’su: “Huobi Operasyonlarını İyileştirmeye Kararlıyız”

Anlaşma ile ilgili yorumda bulunan About Capial CEO’su Ted Chen’in, Huobi Global’in satın alınmasıyla ilgili memnuniyet duyduklarını dile getirdiği belirtildi. Chen, satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından risk sermayesinin iyileştirilmesi, kurumsal iş geliştirme ve küresel markalaşma girişimleri gibi konulara odaklanarak Huobi operasyonlarını iyileştirmeye kararlı olduklarını belirtti ve “Huobi Global, milyonlarca uluslararası kullanıcısına en iyi sanal varlık yatırım hizmetini sunuyor. Sanal varlık sektörünün hala erken aşamda ve uzun vadeli büyüme için muazzam bir hız kazanma potansiyeli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Chen, Huobi Global’i lider bir uluslararası sanal varlık borsası olarak yeniden inşa etme yaklaşımının borsanın güvenilirliğini ve tanınırlığını pekiştireceğini de sözlerine ekledi.

Huobi Kurucusu Leon Li: “Huobi’de Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Huobi Global kurucusu Leon Li ise, “İşlemlerin tamamlanması ile Huobi Global’de yeni bir dönem başlıyor. Geçtiğimiz dokuz yılda Huobi’nin dünyadaki en büyük sanal varlık borsaları arasına yükselmesine tanıklık ettik. Huobi’nin 2021 yılında Çin anakara pazarından çıkmasının ardından, Huobi’nin küresel bir vizyona ve uluslararası kaynaklara sahip yeni bir hissedarlık yapısı arayışına ivme kazandıran zorlu pazar ortamında küreselleşme çabamızı hızlandırdık.” dedi.

Li, About Capital ile varılan anlaşmanın, Huobi’nin küresel genişlemesine iki yönde de katkı sağlayacağını dile getirdi.

Huobi Global’i Sam Bankman-Fried ve Justin Sun Alacak İddiası

Huobi Global’deki en büyük hissedar olan şirket kurucusu Leon Lin, aynı zamanda CEO koltuğunda oturuyor. Huobi’nin yaklaşık yüzde 60 hissesini elinde tutan Li’nin hisselerinin satışı için çeşitli görüşmeler yaptığı geçtiğimiz aylarda basına yansımış ve FTX kurucusu ve CEO Sam Bankman-Fried’in ve Tron’un kurucusu Justin Sun’un dev kripto para borsasını satın almakla ilgilendiği iddia edilmişti.Bankman-Fried bu iddiaları yalanlamışJustin Sun ise söylentileri reddetmemişti.

CoinGecko verilerine göre satın alma haberi sonrasında Huobi’nin borsa tokeni HT, haberlere yanıt olarak değer kazandı ve 4,46 dolara kadar yükseldi. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Huobi (HT) token, 4,34 dolar civarında işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.