Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Houbi, yeni düzenleyici politikalara uygun olarak 14 altcoini platformundan tamamıyla kaldırmayı planladığını açıkladı. En dikkat çeken kripto para ise Dash oldu.

Önde gelen kripto para borsalarından Huobi, yaptığı açıklamada, “her ülkenin ve bölgenin uyumluluk politikalarına sıkı sıkıya uymakta olduklarını ve yatırımcıların varlıklarını korumak için her zaman çaba gösterdiklerinin” altını çizerek listeden çıkardıkları altcoinleri açıkladı.

Buna göre, listeden çıkarılacak olan kripto paraların 7’sinin gizlilik odaklı projelerden oluştuğu gözlemleniyor. Bunlar; DASH, DCR, FIRO, XMR, XVG, ZEC, ZEN olarak sıralanıyor. Söz konusu kripto paraların, 19 Eylül saat 11:00’da (TSİ) listeden çıkarılmaya başlanacağı belirtiliyor. ZEN’de ise alım satımların 6 Eylül’de sonlandırıldığı aktarılıyor.

Art Arda İkinci Açıklama

Huobi’den gelen ikinci açıklamada ise 7 kripto paranın daha listeden çıkarılacağı aktarıldı. Bunlar ise AE, AIDOC, BUT, MEX, PNT, TOS ve UC‘den oluşuyor. Kararın blok zinciri ekosisteminin sağlıklı gelişimini desteklemek için alındığı vurgulanıyor. Söz konusu kripto paraların 20 Eylül saat 11:00’da (TSİ) alım desteğinin sonlandırılacağı bildiriliyor.

Huobi, belirli ülkelerin mali düzenlemelerini ve Huobi token yönetim kurallarını ihlal ettikleri için gizlilik odaklı tokenlerini listeden çıkarmak zorunda kaldığını aktarıyor.

Geçtiğimiz Günlerde İngiliz Virgin Adaları’ndan Lisans Almıştı

Huobi, son 24 saatte 860 milyon dolarlık işlem hacmi ile dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak biliniyor. Geçtiğimiz cuma günü İngiliz Virgin Adaları’ndan lisans aldığını duyuran ve milyonlarca yatırımcıyı buluşturan platform, son dönemde satılacağı yönünde haberlerle gündeme gelmiş, satın alım bedelinin 2 ila 3 milyar dolar aralığında olabileceği yazılmıştı.

Altcoinlerde En Dikkat Çeken İsim Dash Oldu

Listeden çıkarılan coinler arasında en çok Dash dikkat çekiyor. Dash, 2017 yılında dünyanın en popüler kripto parası Bitcoin ile birlikte en iyi 5 kripto para birimi listesine giren önemli kripto paralardan biriydi. Yapısı gereği alternatif döviz olarak da bilinen Dash 2014 yılının ilk çeyreğinde Evan Duffield tarafından piyasaya sürülmüştü. Süreç içerisinde bin 500 dolara kadar çıkış yaşamış olan dijital varlığın daha az sayıda arzı bulunuyordu. Odak noktasına gizliliği almasıyla birlikte kripto para piyasasında adını sıkça duyurmayı başarmıştı. Yatırımcılarına hızlı bir şekilde veri aktarımını sunmasıyla tamamen dışa kapalı ve kendi kendine yetebilen bir sisteme sahip olduğu biliniyordu.

Gizlilik Tokenlerinin Gelişen Özellikleri Dikkat Çekiyor

Yaz aylarının başında kripto borsası Binance, ölçeklendirme ve gizlilik protokolü MimbeWimble Extension Blocks (MWEB) işlevini uyguladığı için Litecoin’e verdiği desteği geri çekmişti. Gizlilik özelliği, Litecoin kullanıcılarının herhangi bir ayrıntıyı ifşa etmeden gizli işlemler yapmasına olanak tanıyor.

Litecoin’in MimbeWimble güncellemesi, Güney Kore kara para ile mücadele (AML) düzenlemelerinin ihlali olarak değerlendirildi. Sonuç olarak Bithumb, Upbit ve Gate.io gizlilik tokenini listeden çıkarmak için harekete geçti.

Gizlilik tokenlerinin amiral gemisi Monero da çember imzasını ve güvenlik algoritmasını kurşun geçirmez+ olarak yükselterek güvenlik özelliğini geliştirdi.

Monero’yu (XMR) merkezi borsalardan çıkarma örneklerinin artmasının ardından, topluluk Binance, Huobi ve Poloniex’teki tüm XMR mevduatlarının toplu olarak geri çekilmesi anlamına gelen bir “Monerun” gerçekleştirmeyi planladı.

Yükseltmeler, kimliklerini korumayı çok daha önemli bulan kullanıcılar için gizlilik tokenlerini daha güvenli hale getiriyor. Ancak, kötü aktörleri takip etmek git gide daha da zorlaşıyor. Monero, 2021 yılında fidye yazılımı suçluları tarafından toplam 602 milyon dolar değerinde yasa dışı fon almak için bir ödeme yöntemi olarak kullanılmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.