Tartışmalı Pi coin listelemesi ve delist ettiği çok sayıda coin ile gündeme gelen Huobi kripto para borsası, 5 coinin daha liste dışı bırakılacağını bildirdi.

Tron’un kurucusu Justin Sun’ın danışmanlık görevini üstlendiği önde gelen kripto para borsalarından biri olan Huobi, kripto para birimlerini delist etme kararına devam ediyor. Ocak ayında 50 civarında kripto para birimini listeden çıkarma kararı alan Huobi borsası, 5 coini daha delist edeceğini duyurdu.

Huobi’den yapılan resmi açıklamada, ANC (Anchor Protocol), HIT (HitChain), PVT (Pivot), UIP (UnlimitedIP) ve RCCC’de (RCCC) alım satımların 20 Şubat tarihi itibarıyla sonlandırılacağı belirtildi.

Söz konusu kripto para birilmerinin listeden çıkarılmaları ile birlikte para yatırma işlemlerinin kapatılacağı ancak para çekme işlemlerinin bir süre daha devam edeceği duyuruldu.

Yatırımcılara, ilgili kripto para birimlerini içeren para yatırma emirlerinin iptal edilmesi çağrısında bulunulurken iptal edilmemiş olan emirlerin delist gerçekleştiğinde otomatik olarak kaldırılacağı ve dijital varlıkların Spot hesaplara aktarılacağı bildirildi.

Huobi delist kararına gerekçe olarak “blok zinciri ekosisteminin sağlıklı gelişimini desteklemek” ifadelerini kullandı.

Huobi 10 Şubat’ta 40 İşlem Çiftini İptal Etmişti

Delist haberleri ile sık sık gündeme gelen Huobi borsası, 10 Şubat tarihinde yaptığı bir açıklamada 40 işlem çiftinin kaldırılacağını duyurmuştu.

“Daha iyi bir işlem deneyimi sunmak adına devam eden çalışmaların bir parçası olarak” iptal edilen 40 işlem çifti ANT/ETH, API3/BTC, API3/ETH, AR/BTC, CSPR/BTC, ELA/BTC, HBAR/ETH, ICX/ETH, IOST/BTC, IOTA/BTC, IOTA/ETH, KAVA/BTC, KSM/BTC, LINA/BTC, LRC/BTC, NEST/BTC, NEST/ETH, NKN/BTC, OXT/BTC, REN/ETH, REQ/BTC, REQ/ETH, RNDR/ETH, RSR/HT, RVN/BTC, SKL/ETH, SNT/BTC, SRM/BTC, STORJ/BTC, THETA/ETH, TRB/BTC, UMA/BTC, UTK/BTC, WAXP/BTC, WAXP/ETH, WBTC/USDT, WICC/BTC, YGG/BTC, ZRX/BTC, ZRX/ETH olarak belirtilmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte 686 milyon dolarlık işlem hacmi bulunan Huobi kripto para borsası üzerinde an itibarıyla 857 işlem çiftiyle 604 adet coin listeleniyor.

2013 yılında Leon Li tarafından kurulan ve faaliyetlerine Çin’de başlayan Huobi kripto para borsası bugün Seyşeller’de kayıtlı olarak faaliyet gösteriyor ve borsanın Hong Kong, Güney Kore, Japonya ve ABD’de ofisleri bulunuyor.

Huobi’nin Pi Coin Listelemesi Kriz Yaratmıştı

Huobi Global denilince akla delist haberlerinin yanı sıra geçtiğimiz aralık ayının sonlarında yaşanan Pi coin listelemesi krizi geliyor.

Borsa, Pi Network’ün native tokeni Pi coin’in “sahte” listelenmesinin ardından ciddi eleştiriler almış ve Pi Network listelemenin “izinsiz” yapıldığını belirtmişti.

Ardından gelen işten çıkarma söylentileri, Huobi Global’de Pi Network depremi yaşandığı şeklinde yorumlara yol açmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.