Huobi Global’in hisselerini devreden eski kurucu ortağı Leon Lin Li, Seyşeller merkezli kripto para borsası Huobi’ye isim hakları ihlali sebebiyle dava açtı.

Binance ve Coinbase kripto para borsalarının karşı karşıya kaldığı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davaları gündemi meşgul etmeye devam ederken ilginç bir dava haberi Huobi borsasından geldi.

Davacı tarafın bu kez SEC olmadığı olayda, Huobi kurucu ortağı olan Lin Li tarafından yönetilen X-Spot Limited şirketinin, 21 Haziran itibarıyla Hong Kong Özel İdare Bölgesi Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak Huobi Global Limited aleyhine isim hakları nedeniyle dava açtığı öğrenildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre Lin Li, çoğunluk hissesini geçtiğimiz Kasım ayında Justin Sun tarafından kontrol edilen bir kuruluşa satmış olmasına rağmen şirketi X-Spot Limited’in hala “Huobi Global” adıyla ilişkili marka haklarına sahip olduğunu iddia etti. Dava başvurusunda Lin Li, Huobi Global’in ticari markayı izni olmadan kullandığını belirtti.

Tron kurucusu Justin Sun, geçtiğimiz yıl Huobi hissesini 1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Tarafların hisse devri ve varlık teslimi sözleşmesi, alıcının ticari markayı kullanmasını açıkça yasaklıyor.

Davanın Gerekçesi Lin Li ile Justin Sun Arasında Gerginlik Mi?

Lin Li’nin neden kendi kurduğu şirkete ve marka karşı dava açmaya çalıştığı halen tam olarak anlaşılabilmiş olmasa da Lin Li ile Sun arasında geçen ay yaşanan hararetli tartışmaların davanın arkasındaki gerekçe olabileceği öne sürüldü.

16 Mayıs tarihinde Justin Sun, Lin Li’nin erkek kardeşi Wei Li’ye karşı bir dizi sert iddiada bulunmuştu.

Sun paylaştığı Twitter gönderisinde Wei Li’yi, “sıra dışı yollarla” sıfır maliyetle milyonlarca Huobi token (HT) satın almak ve sürekli olarak bu tokenleri satıp nakde çevirmekle suçlamıştı.

Kardeşiyle ilgili Sun’un iddialarına yanıt veren Lin Li, “Umarım Huobi kanıt sunabilir. Sıfır maliyetli Huobi tokenlerin yasa dışı yollardan elde edildiği doğrulanırsa Huobi şirketine HT miktarının 10 katını bizzat ben ödeyeceğim.” demişti.

Sun ayrıca Wei’nin HT topluluğuna hiçbir faydası olmadığını savunmuş ve HT DAO Komitesi’nin bu duruma el atmak için harekete geçeceğini belirtmişti.

Justin Sun tarafından yapılan açıklamalar Huobi token fiyatını olumlu etkilemiş ve HT yüzde 3 değer kazanmıştı.

Sun’un söz konusu Twitter paylaşımlarının silinmiş olduğu görüldü.

İlgili Haberler ve İçerikler