Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birini yöneten Çinli Huobi Group’un kurucusu Leon Li, şirketteki çoğunluk hisseleri olan yüzde 60’lık bir dilimi satmak için yatırımcılar ile görüşüyor.

Bloomberg’te yer alan habere göre, Huobi Group’un kurucusu, hisselerinin çoğunu 3 milyar dolara kadar olası bir değer ile satmak için bir grup yatırımcıyla görüşüyor. Satış, küresel hezimetten bu yana kripto endüstrisinin en büyük hisse devri olabilir.

Hisse satışıyla ilgili Leon Li ile temasa geçenler arasında Sam Bankman-Fried’in sahip olduğu FTX’in de yer aldığı belirtiliyor.

Temmuz ayındaki hissedarlar toplantısında ZhenFund ve Sequoia China gibi mevcut finansörler, Li’nin kararı hakkında bilgilendirildi. Bir kaynak, anlaşmanın bu ayın sonuna kadar tamamlanabileceğini iddia etti. Huobi’nin kurucusu Li, hisseler için 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında bir değer biçiyor. Bu da bu satışın 1 milyar doları aşabileceği anlamına geliyor.

Huobi’den bir sözcü, Li’nin hisse satışı hakkında birkaç uluslararası kurumla yakın temasta olduğunu doğruladı, ancak ayrıntı vermeyi reddetti. Sözcü, yaptığı açıklamada, “Leon Li, yeni hissedarların daha güçlü ve becerikli olacağını, Huobi markasına değer vereceklerini, Huobi’nin büyümesini sağlamak için daha fazla sermaye ve enerji yatırımı yapacaklarını umuyor” dedi.

Sektörün en zengin finansörlerinden bazıları, pazarlıkta avantaj elde edebilmek için piyasayı kasıp kavuran kripto kışından yararlanıyor.

Huobi Group, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri. Şirket, Pekin’in ülkedeki tüm kripto para işlemleri ve madenciliğine genel bir yasak getirmesinin ardından bazı ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Kripto Piyasasındaki Çöküş Yatırımcıları Korkuttu

Yatırımcılar, bu yılki riskli varlıklarda yaşanan düşüşten endişe duyduğu için kripto para birimlerine yatırım yapmaktan çekiniyor. Bu durum, bu hafta beklenenden daha büyük bir üç aylık kayıp bildiren rakip borsa Coinbase Global’in sonuçlarına da yansıdı.

CoinGecko’nun verilerine göre Huobi borsasında 12 Ağustos’a kadarki 24 saatte 1,12 milyar dolar tutarında kripto para işlemi gerçekleşti.

Bu, Coinbase Global’in günlük işlem hacminin yarısından biraz fazla. Coinbase’in piyasa değeri 19 milyar dolar civarında.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.