Dünyanın en prestijli kripto para borsalarından biri iken iflas eden ve arkasında on binlerce mağdur bırakan FTX, ABD dışındaki uluslararası müşterileri için geri dönmeyi planlıyor.

Sam Bankman-Fried’in kurucusu olduğu kripto para borsasının iflas etmesi ve SBF’nin yargılanma sürecinin başlaması sonrasında başa geçen yönetim, FTX.com‘un yeniden hayata geçirilmesi için görüşmelere başladı.

Alacaklılarını farklı talep sahipleri sınıflarında düzenlemeyi teklif eden FTX borsası, bir grup alacaklı için, grubun kabul etmesi durumunda borsayı üçüncü taraf yatırımcılarla yeniden başlatacak bir yol önerdi.

FTX Alacaklıları Gruplara Ayrıldı

Pazartesi günü paylaşılan ve FTX davacılarını gruplara ayıran öneride, ilk grubun “dotcom müşterileri” olarak adlandırılan FTX.com‘un uluslararası müşterileri olduğu ifade edildi.

Bu ilk grubun ardından sırayla ABD müşterileri, NFT müşterileri ile genel teminatsız alacaklılar ve teminatlı alacaklılar gibi gruplara yer verildi.

Alameda’nın borç verenlerinden veya ticari ortaklarından gelen taleplerin ise genel taleplere dahil edildiği belirtildi.

Talep önceliğinin “şelale modeline” göre belirleneceği ve her sınıfın bir önceki sınıf bittikten sonra havuzda kalanlarla orantılı bir ödeme almasının planlandığı söylendi.

Dosyada, dotcom müşterileri varlıklarını, ABD dışındaki bir takas şirketi veya yeniden başlatılan bir platform oluşturmak için bir araya getirmeyi tercih edebilir denildi.

Söz konusu ödeme sırasının, borsanın paydaşlarıyla yapılacak müzakerelerin ardından belirleneceği ifade edildi. Ayrıca borsanın tamamen nakit ödeme yapmak yerine hisse senetleri ve tokenler gibi gayri nakdi ödeme seçeneklerini tercih edebileceği belirtildi.

FTX avukatları Nisan ayında gerçekleşen bir duruşmada borsanın yeniden açılabileceği yönünde sinyaller vermiş, geçici CEO John Ray III ise Mayıs ayında sunduğu dosyalarda “FTX’in yeniden başlatılması” veya “FTX 2.0’ın yeniden açılması” gibi ifadeler kullanmıştı.

FTT Token Hızlı Yükseldi

FTX’in geri döneceği haberleri FTT tokenin hızlı yükselmesine neden oldu.

CoinGecko verilerine göre batık borsanın tokeni FTT token, son 24 saat içerisinde yüzde 7’nin üzerinde arttı.

Wassielawyer isimli bir Twitter hesabı ise, yeniden yapılandırma planının FTT sahipleri için bir ödenek içermediğine dikkat çekti.

Terraform Labs’ın FTX Talebi Onaylandı

FTX borsasını ilgilendiren bir haber de Terraform Labs ve SEC davasından geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun açtığı davaya ilişkin FTX’in bilgi sahibi olduğunu iddia eden Terraform Labs, mahkemeden borsaya celp göndermesini istemişti.

The Block’un haberine göre, Sam Bankman-Fried’in Terra’nın çöküşüne ilişkin belgelere sahip olduğunu iddia eden Terraform Labs’ın talebi, Bölge İflas Mahkemesi tarafından kabul edildi.

FTX’in avukatlarının Terraform Labs’ın istediği kayıtları sağlayacağı belirtildi.

Terra ekosistemi Mayıs 2022’de çökerek bir domino etkisi yaratmış ve pek çok kripto şirketinin iflasına zemin hazırlamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.