Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü ardından kripto piyasası yeni Shitcoin ve NFT’lerle doldu. Kripto topluluğu üyeleri ise Kraliçenin ölüm haberinden istifade etmeye çalışanlara tepki gösterdi.

1952 senesinde tahta çıkan ve 70 yıl boyunca tahtta kalan Kraliçe 2. Elizabeth’in 96 yaşında vefat etmesi tüm dünyada büyük üzüntü yaratırken bazı kripto topluluğu üyeleri madeni para projelerinin ücretsiz tanıtımını yapma fırsatını kaçırmadı.

Binance BNB zincirinde ve Ethereum ağlarındaki merkeziyetsiz borsalarda Kraliçe Elizabeth ve yerine tahta oturan Kral 3. Charles ismini kullanan 40’tan fazla Shitcoin ve yüzlerce NFT yaratıldı.

Shitcoin, ciddiyetsiz, gerçek bir amacı olmayan veya düşük pazar hacmine sahip kripto para birimlerini tanımlamak için kullanılıyor.

Queen Elizabeth Inu Token Fırladı – Meme Coinler Şüphe Uyandırıyor

Son 24 saat içerisinde Queen Elizabeth Inu, God Save the Queen, Queen Doge, London Bridge is Down, Queen Grow, Elizabeth II, Queen Inu II ve Rip Queen Elizabeth gibi isimlerle yeni meme coin ve çeşitli NFT’lerin piyasaya sürüldüğü kaydedildi.

DEX Screener verilerine göre BNB zinciri tabanlı Pancake Swap’ta oluşturulan Queen Elizabeth Inu token, son 24 saat içerisinde yüzde 53 bin 600 oranında değer kazanarak en büyük değer artışı gösteren tokenlerden biri oldu.

Save The Queen’de 942 bin dolar, Queen Elizabeth Inu’da ise 415 bin dolar işlem hacmi kaydedildi.

Sahip oldukları likiditeler incelendiğinde Queen Elizabeth Inu ve Elizabeth token’in arkalarında önemli bir destek olmadığı ve kısa süreli “pump ve dump” yaşıyor olabilecekleri düşünülüyor.

Squid Game isimli Netflix dizisinin yanına çıkması sonrasında benzer bir durum yaşanmış ve Squid Game token’in fiyatı kısa sürede yüzde 45 binin üzerine çıkmasının ardından çakılmıştı.

queen elizabeth inu coin

‘Queen Elizabeth 69 Years NFT’ Koleksiyonu Oluşturuldu

Kraliçe Elizabeth’in adı verilen tek dijital varlık meme coinler olmadı. ‘Queen Elizabeth 69 Years NFT’ isimli bir NFT koleksiyonunun yaratıldığı da kaydedildi.

Koleksiyon, Kraliçe 2. Elizabeth’in tahtta kaldığı her yıl için bir resmini piyasaya süreceğini iddia ediyor.

Projeden şüphe duyulmasının nedenleri arasında 2. Elizabeth’in 69 değil 70 yıl tahtta kaldığı gerçeği yer alıyor.

NFT pazar yeri OpenSea’de de Kraliçe’nin ölümünden sonraki birkaç saat içerisinde ‘RIP Queen Elizabeth’ projesinin yaratıldığı görüldü.

520 adet NFT’lik koleksiyonda yer alan her bir token, Kraliçe’nin şeytani sanatsal yorumlarını içeriyor. Projeye henüz ilgi gösterilmediği ve yalnızca 100 dolar civarında satış hacmine ulaştığı kaydedildi.

King Charles Inu Token De Yükselişe Geçti

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçen oğlu Kral 3. Charles’ın ismi de yeni meme coin çılgınlığından nasibini aldı.

Kral 3. Charles adı kullanılarak piyasaya sürülen meme coinler arasında Long Live The King, HRH Prince Charles, King Charles, Charles New King ve King Charles Inu gibi isimler dikkat çekti.

King Charles Inu (CHARLES) piyasaya girer girmez hızlı bir başlangıç yaptı ve yükselişe geçti. Son 24 saat içerisinde 57 bin dolar işlem hacmi gerçekleşti.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek taç giyme töreninin popülerliği de göz önüne alındığında King Charles Inu token fiyatının yükselmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kripto Topluluğu Shitcoin’lere Tepkili

Kripto topluluğu üyeleri piyasaya sürülen meme coinlerle ilgili hem dolandırıcılık ihtimalinin göz önünde bulundurulması konusunda yatırımcıları uyardı hem de Kraliçe’nin ölümünden istifade etmeye çalışanlara tepki gösterdi.

@Zazoo_Me isimli Twitter kullanıcısı, “Kripto dolandırıcıları, ölümünden sadece birkaç saat sonra Ethereum ve Binance’in BNB Zincirinde 40’tan fazla Kraliçe temalı meme coin çıkarma fırsatını yakaladı.” ifadelerine yer verdi. @Zazoo_Me ayrıca fiyatların son derece değişken olduğunu ve projelerin sürdürülebilirliğinin pek mümkün olmadığını da ekledi.

NFT meraklısı ThreadGuy isimli Twitter kullanıcısı, Queen Elizabeth 69 Years NFT koleksiyonunu yaratanın kim olduğunu bilmediğini ama kraliçenin ölümünden istifade etmek istediği için bu kişinin cehenneme gideceğini dile getirdi.

Byzantine General isimli kullanıcı ise kripto dünyasındaki bu yaklaşımın son bulması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.