İngilterenin yeni başbakanı, Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ile girdiği seçim yarışında oyların yüzde 57.4’ünü alan Liz Truss oldu. 2018 yılında paylaştığı bir tweet nedeniyle Liz Truss’ın kripto paralar ile ilgili tutumu iyimserbulunuyor.

Bir dizi skandal ardından istifa eden Boris Johnson’ın koltuğuna eski Dışişleri Bakanı Liz Truss oturdu ve İngilterenin üçüncü kadın başbakanı olmayı başardı.

Kripto para dostu olarak bilinen Richi Sunak’ı 60 bin oya karşılık 81 bin oyla geride bırakan Truss’ın kripto paralarla ilgili tutumu merak ediliyor.

Bugüne kadar kripto hakkında pek fazla yorumu bulunmasa da Truss’ın özel girişimler hakkındaki genel tutumu, kripto ile ilgili müdahalesiz bir yaklaşım benimseyebileceğini gösteriyor.

Liz Truss: Kripto Para Birimlerini Hoşgörüyle Karşılamalıyız”

Liz Truss’ın 2018 yılında Hazine Bakanlığı’nın başında bulunduğu sıralarda kripto para birimleri ile ilgili paylaştığı bir Twitter gönderisi, yeni başbakanın sektöre bakış açısı hakkında az da olsa bilgi veriyor.

Truss ilgili paylaşımda, Kripto para birimlerini, potansiyellerini kısıtlamayacak şekilde hoşgörüyle karşılamalıyız. Refah seviyesini kısıtlayan düzenlemeleri kaldırarak serbest girişim alanlarını özgürleştirin.” demişti.

İngiltere Başbakanı Theresa Mayin istifasından kısa bir süre sonra Johnson’ı destekleyen Liz Truss, Johnson döneminde önce Uluslararası Ticaret Bakanı olarak atanmıştı.

2020 yılında bu görevi üstlendiği sırada dijital bir ticaret ağı kuran Truss, yapay zeka ve blok zinciri gibi konularla ilgilenen dünya lideri bir veri ve dijital anlaşma oluşturmayı ve ABD ile birlikte ekonomik fırsatları paylaşabilmeyi” istediğini dile getirmişti.

Kripto Borsası Luno’dan Sıcak Karşılama

Londra merkezli kripto para borsası Luno, başbakanlık seçimi sonucunu memnuniyetle karşılayan şirketlerden biri oldu.

Luno Küresel Kamu Politikası Başkanı Thomas Tudehope, Decrypt’e yaptığı açıklamada şirketinin, “Ekonomik büyümeyi artıracak, binlerce istihdam yaratacak ve tüketicileri koyuyacak bir kripto çerçevesi tasarlamak için Bayan Trust ve ekibiyle çalışmayı dört gözle beklediğini” söyledi.

Tudehope, İngiliz şirketlerin dijital varlık ekosisteminde dünya lideri olabilmesi için böyle bir düzenlemenin acil bir şekilde geliştirilmesi ve uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Truss, Rakibi Sunak’ın Kripto Planlarını Destekleyecek Mi?

Truss, seçim sonucunun açıklamasının ardından yaptığı ilk konuşmada ekonomi ve enerji alanına önem vereceğini dile getirdi. Truss, “Önümüzdeki iki yılda vergi oranlarını düşürmek ve ekonomimizi büyütmek için cesur bir plan yapacağım.” dedi.

Truss’ın cesur planları arasında kripto sektörünün nasıl konumlandırılacağı ve Sunak’ın kripto planlarını destekleyip desteklemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Johnson istifasından önce Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Richi Sunak, birkaç kez Birleşik Krallık’ı ‘bir kripto merkeziyapma hedefinde bahsetmişti.

Aynı dönemdeki Hazine Bakanı John Glen ile birlikte Sunak, stabilcoinlerin regüle edilmesi ve kripto para ödemelerinin yasallaşmasını da kapsayan bir yasa tasarı üzerinde çalışmıştı.

Yeni başbakan Liz Truss’ın bu yasa tasarı hakkındaki düşünceleri ve başbakanlığı döneminde kripto paralarla ilgili alacağı aksiyonlar merakla bekleniyor.

Truss’ın hazinenin başına, çalışma bakanı olarak görev yaptığı yıllarda, yabancı oligarklar tarafından ülkeye sokunan kirli paraile mücadele edeceğini açıklayan ve kripto paraları hedef alan Kwasi Kwartengi getireceğine dair söylentiler ise sektörü tedirgin ediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.