Sosyal medya platformu Instagram, şirketlerin arama işlevinde hedef kitlelerine ulaşmasını ve yaklaşan ürün lansmanları ve etkinlikleri için ivme kazanmalarını sağlamak amacıyla bu hafta iki yeni reklam formatını kullanıma sunacağını açıkladı.

21 Mart tarihinde yayımlanan bir blog yazısında Meta Platforms çatısı altında hizmet veren Instagram, “yaklaşan etkinlikler için farkındalık, beklenti ve hatırlatma” için kullanılabilecek yeni bir reklam türü olan Reminder Ads ( Hatırlatıcı Reklamlar) özelliğini duyurdu.

İkinci reklam formatı olarak ise sosyal medya platformu, Ads in Search Results (Arama Sonuçları Reklamları) ürününün kullanıma sunulacağını açıkladı.

Instagram Yeni Reklam Modelleri İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Instagram tarafından açıklanan yeni reklam modellerinin hem kullanıcıların hem de markaların ve işletmelerin faydasına olacağı belirtildi.

Hatırlatıcı Reklamlar’ın, kullanıcıların takip ettiği veya sevdiği bir marka veya influencer tarafından düzenlenen etkinlikler ile ilgili hatırlatma almasını sağlayacağı ifade edildi.

Hatırlatıcı reklamların etkinlikten 1 gün önce, 15 dakika önce ve etkinlik anında olmak üzere 3 ayrı bildirim şeklinde kullanıcıya iletileceği duyuruldu.

Bu sayede işletmelerin ve markaların etkinliklere olan erişimi artırabileceği ve söz konusu etkinliklerin yeterli sayıda kullanıcı tarafından paylaşılması durumunda viral olmasının sağlanabileceği belirtildi.

İkinci yeni reklam formatı olarak sunulan Arama Sonuçlarında Reklamlar ürününün ise markalara ve kişilere belirli bir arama sonrası çıkan sonuçlarda yer alma fırsatı sunacağı aktarıldı.

Arama Sonuçlarında Reklamlar işlevi ile kullanıcılar, arama bölümünde belirli bir gönderiye dokunduğunda reklamların kullanıcının akışında görüntüleneceği ifade edildi.

Instagram’dan yapılan açıklamada, bu formatının önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağı belirtilirken test çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

WhatsApp’a Da Yeni Özellik Geliyor

Instagram gibi Meta Platforms çatısı altında hizmet veren mesajlaşma uygulaması WhatsApp da yeni bir özellik devreye alacağını duyurdu.

WhatsApp Gruplar ürünü ile ilgili grup yöneticilerine daha fazla kontrol sağlayan güncelleme sayesinde bağlantılar üzerinden gruba giriş yapan kullanıcıların sohbete eklenmeden önce yönetici tarafından onaylanması imkanı sağlanacağı belirtildi.

Mevcut haliyle WhatsApp’taki bir grup için davet bağlantısı olan kullanıcı, o gruba otomatik olarak giriş yapıyor ve sohbet listesine ekleniyordu.

WhatsApp’ın grup yöneticilerini daha donanımlı hale getiren yeni özelliğinin de Instagram’da olduğu gibi önümüzdeki haftalarda dünya çapında kullanıma açılacağı belirtildi.

İlgili Haberler ve İçerikler