Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın ana şirketi Meta, kripto alanındaki yatırımlarına ve genişlemesine devam ediyor. Meta son olarak, blok zinciri ağı Polygon’un desteğiyle Instagram’ı bir NFT pazar yeri haline getireceğini açıkladı.

Instagram’daki Polygon destekli NFT satış özelliğinin öncelikli olarak ABD’deki seçkin bir sanatçı ve içerik üretici grup ile yayına alındığını belirten Meta, yakın zamanda bu yeni özelliği diğer ülkelerdeki kullanıcılara da genişleteceklerini duyurdu.

Meta yaptığı açıklamada, NFT’ler için “uçtan uca araç seti” devreye alınacağını ve kullanıcıların platform üzerinde kendi NFT’lerini üretmelerine ve satmalarına olanak tanıyacağını belirtti.

Şirket, halihazırda desteklediği kripto cüzdanlara Solana’nın Phantom cüzdanı için de destek eklendiğini ve OpenSea NFT pazar yeri koleksiyonlarının artık platformda görüntülenebileceğini belirtti. NFT meta verilerini OpenSea’den alacak olan Instagram üzerinde kullanıcılar, koleksiyon adları ve açıklamalarına erişebilecek.

Instagram üzerinden NFT satın alınabilmesini sağlayan yeni özellik ile yapılan alışverişler, iOS ve Android uygulama mağazalarında “uygulama içi satın alım” olarak gerçekleştirilecek.

2024’e Kadar NFT Satışından Komisyon Alınmayacak

NFT sanatçılarının daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayan Instagram NFT pazar yeri özelliği ile üretici ekosistemini desteklemeye devam etmeyi hedefleyen Meta, 2024 yılına kadar NFT satışından komisyon ücreti almayacağını belirtti. Şirket, söz konusu yaratımlar sonucu ortaya çıkacak blok zinciri ile ilgili gaz maliyetlerini de karşılayacağını söyledi.

Meta’da ticari finansal teknoloji ve web3 teknolojilerinden sorumlu olan Stephane Kasriel paylaştığı bir blog yazısında, 100 milyar dolar değerinde potansiyele sahip içerik üreticisi ekonomisinin, günümüzdeki internet hizmetlerinden daha taşınabilir bir dijital ekonomi olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.

Meta’nın duyurusunda NFT sanatçılarının Instagram üzerinde NFT yaratmalarına izin verecek özellik ile üreticilerin bu NFT’leri yalnızca Instagram üzerinden değil Instagram dışı platformlardan da satabileceği belirtildi.

Dünden Bugüne Meta’nın NFT Atağı

Kuruluşundaki adı olan Facebook’u 2021 yılında Meta olarak değiştirdiğinden bu yana şirket, bir sosyal medya şirketinden ziyade geleceğin teknoloji şirketi olarak konumlanmaya çalışıyor ve bu kapsamda Web3 ekosistemine doğru genişlemek için çeşitli adımlar atıyor.

NFT planları ile ilgili dönem dönem resmi internet sitesi üzerinden bilgi paylaşımı yapılan şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in Instagram’ı bir NFT pazar yeri haline getirme planının olduğu uzun bir süredir biliniyordu.

Mayıs 2022’de yaptığı açıklama ile Meta, NFT özelliklerini Instagram üzerinde test etmeye başladığını duyurmuş ve içerik üreticileri ve sanatçılara NFT paylaşma imkanı sunmuştu.

Haziran 2022’de şirket, NFT yatırımlarına dair yol haritasını açıkladı ve vakit kaybetmeden ağustos ayında dünya çapında 100 ülkede NFT paylaşma özelliğini kullanıma sundu.

Meta’nın 2 Kasım tarihli duyurusu ile NFT alanındaki son hamlesi de görücüye çıkmış oldu. Devreye alınan yeni özellik ile kullanıcıların, kendi NFT’lerini üretmesi, satması ve platform üzerinden NFT satın alabilmesi amaçlanıyor.

Şimdilik NFT özelliklerinin olabildiğince geniş bir kitle tarafından kullanılmasını isteyen Meta, NFT satışından 2024 yılına kadar hiçbir komisyon almayacağını ve herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini vurguluyor. Şirketin gelecekteki gelir politikasının ne yönde olacağı ise henüz bilinmiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.