İran yönetimi, kripto para birimleriyle ticari işlemlere ilişkin düzenlemeler getiren bir yasayı kabul etti.

Tahran’da düzenlenen bir otomotiv endüstrisi sergisinde gazetecilere konuşan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin, yönetim tarafından onaylanan ayrıntılı yasanın kripto para birimleri, madencilik için elektrik temini ve kripto para birimlerini kullanma yetkisine ilişkin düzenlemeleri içerdiğini bildirdi.

Amin, Sanayi Bakanlığı ile İran Merkez Bankası arasında yapılan anlaşmanın ülkenin iç ve dış ticaretlerinde kripto para kullanımını legal hale getireceğini de sözlerine ekledi.

Bakan, ayrıca iş adamlarının artık dolar veya euro yerine kripto para birimleri kullanarak otomobil ithal edebileceklerini kaydetti.

10 Milyon Dolarlık İlk İthalat

9 Ağustos’ta Twitter hesabından paylaştığı mesajında Peymanpak, kripto para ile 10 milyon dolarlık ilk ithalat işleminin başarıyla gerçekleştiğini açıklamıştı.

Peymanpak, dış ticarette kripto para birimleri ve akıllı sözleşmeleri yaygın olarak kullanmayı hedeflediklerini vurgulamıştı.

Tahran’ın kripto paraları uluslararası ticarette kullanmak istemesindeki asıl hedefin ABD’nin uyguladığı tek taraflı bankacılık yaptırımlarını aşmak olduğu düşünülüyor. İran, önceki ABD Başkanı Donald Trump döneminde getirilen tek taraflı bankacılık yaptırımlarıyla uluslararası ticarette dolar bazlı işlemler yapamıyor.

İran’daki ucuz enerjinin son yıllarda kripto para madencilerini teşvik ettiği görülüyor.

Yetkililer, evlerde kullanılan ucuz elektrik kaynağından güç alan her bir Bitcoin madencilik makinesinin 24 konuta eşdeğer elektrik tükettiğini söylüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.