ABD merkezli kripto para borsası Kraken’e, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

New York Times’ta yer alan habere göre Kraken’in, İran’daki kullanıcılara kripto para işlemleri sunarak ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma altında olduğu belirtildi.

Kraken 2019’dan Beri İnceleme Altında

ABD Hazire Bakanlığı’nın Yabancı Varlık Ofisi (OFAC) Kraken’in İran vatandaşlarıyla olan ilişkilerini inceliyor.

İran, Küba ve Suriye’deki kullanıcıların dijital varlık alım satım işlemlerine izin verdiği iddia edilen Kraken’in, İran’da ikamet eden 1500’den fazla kullanıcısı bulunuyor.

Kraken CEO’su Jesse Powell’ın Haziran ayında şirketin, iletişim ağı Slack’i kullanarak İran’da 1522, Suriye’de 149 ve Küba’da 83 müşteriye hizmet verdiği iddia ediliyor.

OFAC’ın 2019’dan bu yana yakın markaja aldığı Kraken’e para cezası verilmesi bekleniyor.

Kraken baş hukuk danışmanı Marco Santori, düzenleyiciler ile ilgili konularda yorum yapmadıklarını belirtirken ABD Hazine Bakanlığı’ndan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD Hükümetinin Baskısı Artıyor

Dijital para birimleri pazarı büyüdükçe federal hükümetin nispeten hafif düzenlemelere tabi olan kripto şirketleri üzerindeki baskısı artıyor.

İncelemeler artarken düzenleyicinin radarına yakalanan son kripto para borsası Kraken oldu.

Three Arrow Capital (3AC), Voyager Digital ve Celsius Network gibi birkaç şirketin iflas etmesi sebebiyle sektöre yönelik incelemeler son aylarda daha da arttı.

Rus Hesapların Yasaklanmasına Karşı Çıkmıştı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ABD ve diğer pek çok ülkeden gelen yaptırımlara, kripto para borsası şirketleri de dahil olmuştu.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Ofisi Bakanı Mykhailo Fedorov, kripto borsalarına yaptığı çağrıda kullanımlarını Rus kullanıcılara yasaklamaya davet etmiş ancak Kraken bu yasağa karşı çıkan birkaç borsadan biri olmuştu.

Kraken CEO’su Jesse Powell, yasalar gerektirmedikçe Kraken’in Rus kullanıcılarını yasaklamayacağını söylemişti.

2011’de Kurulan Borsanın Değeri 10 Milyar Dolar

2011 yılında CEO Jesse Powell tarafından kurulan Kraken, Aralık 2021’de ilk girişim fonunu başlatmak için 65 milyon dolar yatırım toplamıştı.

Geçen yıl yaptığı açıklamayla Powell Kraken’in 2022 yılında halka açılabileceğini söylemişti.

Kullanıcıların çeşitli kripto para birimleri almasına, satmasına veya elinde tutmasına izin veren Kraken’in yaklaşık değerinin 11 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Kraken, vadeli işlem traderı olarak kayıt yaptırmadığı gerekçesiyle 2021’de Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından 1.25 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.