İsrail, ülkenin terörle mücadele yetkilileri tarafından yayımlanan belgelere göre, 2021’den bu yana kripto borsası Binance’de terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğunu söylediği iki ve Hamas grubuyla bağlantılı Filistinli firmalara ait olduğunu söylediği düzinelerce olmak üzere yaklaşık 190 kripto hesabına el koydu.

İsrail Ulusal Terör Finansmanıyla Mücadele Bürosu’nun (NBCTF) web sitesinde yer alan belgelerden birine göre NBCTF, 12 Ocak’ta iki Binance hesabına ve içeriklerine el koydu. NBCTF web sitesinde, el koyma işleminin DEAŞ’ın “faaliyetlerini engellemek” ve “hedeflerini ilerletme kabiliyetini zayıflatmak” amacıyla yapıldığını belirtti.

El Konulan Kripto Paralar Ne Kadar?

Daha önce açıklanmamış olan NBCTF belgesi, el konulan kripto para biriminin değeri ya da hesaplar ile DEAŞ arasındaki bağlantıların niteliği hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

İsrail’in yasal çerçevesine göre, ülkenin savunma bakanı, bakanlık tarafından terör eylemleriyle ilişkili olduğu düşünülen varlıklara el koyma ve bunlara el koyma yetkisine sahip.

Dünya çapındaki yetkililer, kara para aklamadan terör operasyonlarının finansmanına kadar uzanan yasadışı faaliyetleri engellemek için kripto para borsalarında daha sıkı düzenlemeler yapılmasını sürekli olarak savunuyor. İsrail’in Terör Finansmanıyla Mücadele Ulusal Bürosu (NBCTF) tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen el koymalar, devlet kurumlarının kripto para şirketlerini inceleyerek yasadışı faaliyetleri engellemeye yönelik ortak çabalarının dikkate değer bir örneğini oluşturuyor.

Resmi web sitesine göre Binance, hükümet ve kolluk kuvvetlerinden gelen bilgi taleplerini bireysel olarak değerlendirdiğini ve yalnızca yasaların zorunlu kıldığı bilgileri açıkladığını iddia ediyor.

Binance’in mart ayında ABD’li senatörlerin mevzuata uygunluk ve mali durumuyla ilgili sorularına verdiği yanıta göre, şirket terörizmle potansiyel bağlantılar için kullanıcı taramaları yaptığını iddia etmişti. Ayrıca, Binance’in uyum programını iyileştirmek için önemli kaynaklar ayırdığı bildirilmişti.

Hesapların Neredeyse Tamamı Filistinli Döviz Firmalarına Ait

NBCTF belgeleri, 2021 Aralık ayından bu yana İsrail tarafından el konulan 189 Binance hesabının neredeyse tamamının Filistinli üç döviz firmasına ait olduğunu gösterdi.

NBCTF’nin web sitesinde yer alan bir listeye göre bu üç şirket, Filistin toprağı Gazze’yi yöneten Hamas’ın fon transferine karıştıkları iddiasıyla İsrail tarafından “terör örgütü” olarak tanımlanıyor.

Geçtiğimiz ay NBCTF bir belgede, Gazze merkezli üç şirket olan Al Mutahadun For Exchange, Dubai Company for Exchange ve Al Wefaq Co. for Exchange’e ait 80’den fazla Binance hesabından 500 bin şekel (137 bin 870 dolar ) değerinde kripto ele geçirdiğini söyledi.

Belgede, hesapların “terör örgütlerinin” malı olduğu ya da “ciddi bir terör suçu” için kullanıldığı belirtildi. İsrail’deki yerel medya kuruluşları nisan ayındaki el koymaları daha önce bildirmişti.

Al Mutahadun hakkında doğrudan bilgi sahibi olan bir kişi, şirketin kripto ile “hiç” çalışmadığını veya Hamas ile iş birliği yapmadığını söyledi.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.