Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan FTX’in iflasının ardından istifa eden FTX kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, yaptığı açıklamalarla manşetlerde kalmaya devam ediyor. ABD’li medya kuruluşu Vox’a konuşan SBF bu kez düzenleyicilere küfretmesi sebebiyle gündeme geldi.

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in, geçtiğimiz günlerde Vox muhabiri Kelsey Piper ile Twitter Direkt Mesaj üzerinden röportaj yaptığı kaydedildi. Bir saatten fazla sürdüğü belirtilen röportajda SBF’nin ifadeleri olay yarattı.

Piper, şirketin iflas koruması başvurusu sonrası 13 Kasım tarihinde SBF’ye DM üzerinden bir mesaj gönderdiğini ve eski CEO’nun bu mesaja yanıt verdiğini belirtti.

SBF ABD’li Düzenleyicilere Küfretti

Twitter röportajında SBF’nin iflas koruma başvurusundan pişman olduğu ve “Yapmasaydım şu an her şey yüzde 70 oranında düzelmiş olacaktı.” dediği aktarıldı.

Dava sonrası sorumluların utançtan her şeyi yok etmeye çalıştığını söyleyen SBF’nin 8 milyar dolar bulmak için iki haftası olduğunu söylediği kaydedildi.

Bir ay önce dünyanın en büyük bağış toplayıcılarından biri olduğunu belirten SBF, “Şimdi ise enkaz halindeyim.” ifadelerini kullandı.

SBF’nin söylediği en çarpıcı şeylerden birinin düzenleyiciler ile ilgili düşüncelerine değindiği bölüm olduğu belirtildi. SBF’nin, “Düzenleyicilerin canı cehenneme” şeklinde aktarılabilecek bir küfür sarf ettiği ve düzenleyicileri her şeyi daha kötü bir hale getirmekle suçladığı kaydedildi.

Bankman-Fried’in ayrıca Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin küresel olarak ABD çıkarlarını baltaladığını ve ABD’nin süper güç olmasına yönelik en büyük tek tehdit olduğunu iddia ettiği görüldü.

Pişman bir profil çizdiği görülen SBF’nin “Yarım yamalak şeyler yapmak istedim, bunun çok büyük olumsuz etkileri oldu. Her bir karar makul görünüyordu” dediği ve olaylar bu noktaya gelene kadar durumun vahametini kavrayamadığını belirttiği kaydedildi.

FTX’in Yeni CEO’sundan Açıklama Geldi

Sam Bankman-Fried’in ayrıldığı CEO’luk görevine gelen yeni CEO’su John Ray, hasarı azaltmak için SBF’nin Twitter’daki tuhaf paylaşımları ve açıklamaları ile ilgili resmi açıklama yaptı.

FTX Twitter hesabından 16 Kasım’da kamuoyu ile paylaşılan açıklamada, SBF’nin artık FTX, FTX US ve Alameda Research şirketlerinde görev almadığı ve bu şirketler adına konuşma hakkının bulunmadığına yer verildi.

Paylaşımda SBF’nin 11 Kasım tarihi itibarıyla istifa etmiş olduğu ve ilişiğinin bulunmadığı vurgulandı.

Sam Bankman-Fried Özür Diledi

Düzenleyiciler ile ilgili suçlayıcı ve aşağılayıcı ifadeler kullanan SBF, röportajın yayınlanmasının ardından özür diledi.

Twitter’dan açıklama yapan SBF, “Düzenleyici olmak gerçekten çok zor. İmkansız bir işleri var.” ve “Bilgileri ve düşünceli tavırları ile beni derinden etkileyen düzenleyiciler var.” diyerek geri adım attığı ve af dilediği görüldü.

Konuşmaların kamuoyuyla paylaşılacağını bilmediğini söyleyen eski CEO, sadece eski bir arkadaşıyla konuştuğunu sandığını belirtti.

ABD Kongresi SBF’yi Washington’a Getirmeye Çalışıyor

FTX’in iflas başvurusu sonrası kripto sektörü ciddi anlamda darbe almışken bir gelişmede ABD Kongresi cephesinden geldi.

ABD Kongresi’nin FTX’te ve daha geniş anlamda kripto piyasalarında neler olduğu konusunda Bankman-Fried ve diğer dijital varlık yöneticilerinden bilgi almak isteğinde olduğu belirtildi.

Dolandırıcılık ve kötüye kullanım iddialarına yanıt arayan ABD Kongresi’nin talebi sonrasında, Sam Bankman-Fried’in Washington’a gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

FTX’in iflası ve SBF ile oldukça ilgili görünen kongre üyelerinin bazılarının “her şeyi açıklığa kavuşturmalıyız. Birinin hapse girmesi gerekir.” dediği de kaydedildi.

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun FTX’in iflasındaki rolü hakkında bilgi almak istediği de aktarıldı. Twitter’dan kendisine yöneltilen ve oturuma bir temsilci gönderip göndermeyeceği sorusuna CZ, kısa ve net bir şekilde “Hayır” yanıtını verdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.