Jane Street ve Jump Trading isimli iki büyük piyasa yapıcı şirketin, sektördeki düzenleyici baskıları nedeniyle ABD’deki kripto hizmetlerini sonlandıracağı iddia edildi.

Bloomberg’in karara ilişkin bilgisi olan bir kişiye dayandırdığı habere göre dünyanın en büyük piyasa yapıcı şirketlerinden olan Jane Street ve Jump Trading’in ABD’de kriptodan çekilme kararı aldığı bildirildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başta olmak üzere artan düzenleyici baskısı sebebiyle bu kararı aldığı iddia edilen şirketlerden Jane Street’in kripto hizmetlerinde küresel olarak da küçülmeye gideceği belirtildi.

Diğer şirket olan Jump Trading’in ise Jump Crypto isimli kripto biriminin ABD pazarından çekilme kararı aldığı ancak uluslararası alanda büyüme yoluna gideceği aktarıldı.

Haberde, her iki şirketin de kriptodan tamamen çekilmediği ve küçük ölçekli olacak şekilde hizmetlerine devam ettiği ifade edildi.

Toplamda 5 Milyar Dolardan Fazla Kripto Varlığı

Kripto analiz platform Arkham Intelligence tarafından sağlanan verilere göre her iki şirketin de milyar dolarlık kripto para varlığı bulunuyordu.

21 Mart tarihli Arkham verilerinde Jump Trading’in 4 milyar dolarlık kripto para tuttuğu ve bu miktarın 3 milyar 200 milyon dolarını ETH, 270 milyon dolarını SHIB, 63 milyon dolarını USDC, 81 milyon dolarını MATIC ve 22 milyon dolarını USDT’nin oluşturduğu bildirildi.

Diğer taraftan şirketin geçtiğimiz ayın son haftasındaki işlem hareketleri dikkat çekmiş ve şirketin bir dizi borsada milyon dolarlık Bitcoin aktarımı gerçekleştirdiği görülmüştü.

Jane Street’in ise 27 Mart tarihli verilere göre 1 milyar 268 milyon dolarlık kripto parası bulunuyordu. Bu miktarın 760 milyon dolarını USDC ve 476 milyon dolarını ETH oluşturuyordu.

Her iki piyasa yapıcının da kriptodan çekilme kararına gerekçe olarak, mevcut yasal belirsizliklerin iş standartlarını karşılayacak şekilde yürütmeyi zorlaştırmasını gösterdiği iddia edildi.

ABD’li Düzenleyiciler Kriptodaki Baskıyı Artırdı

Kasım ayında çöken ve ardında binlerce mağdur bırakan FTX kripto para borsası olayı sonrasında ABD’li düzenleyiciler, kripto endüstrisi üzerindeki baskıyı artırdı.

Hem yatırımcıları hem de sektörün tecrübeli isimlerini ürküten bu hamle, bazıları tarafından “kriptoya karşı bir savaş” şeklinde adlandırıldı.

Sektör devi Coinbase SEC’e karşı hamlede bulunurken dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance’in ve yöneticilerinin de başı düzenleyicilerle derde girdi.

Mart ayında ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), şirketin federal yasalara aykırı olarak ABD’de bilerek kayıt dışı kripto türev ürünleri sunduğu iddiasıyla kripto borsası Binance’e ve kurucusu Changpeng Zhao’ya dava açtı.

Düzenleyiciler ve kripto endüstrisi arasındaki gerginlik devam ederken iki büyük piyasa yapıcının ABD’den çekilme kararı alması sektör oyuncularını şaşırtmazken her iki şirketin sözcülerinin de yorum yapmayı reddettiği aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.