Teknoloji devi Apple, uzun zamandır beklenen karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro tanıttı.

Dünya Geliştiriciler Konferansı olarak bilinen WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan devrim niteliğindeki Apple Vision Pro, tüm teknoloji çevrelerinin gündemine oturdu.

Apple CEO’su Tim Cook tarafından “geleceğin ürünü” ve “ilk giyilebilir bilgisayar” olarak tanıtılan Vision Pro, ayrıca şirketin 2014 yılından bu yana duyurduğu ilk yeni ürün segmenti oldu.

Önümüzdeki yılın başında ilk olarak ABD’de piyasaya sürüleceği belirtilen Apple Vision Pro’nun 3 bin 499 dolar fiyatla raflarda yerini alacağı belirtildi.

Apple Vision Pro Özellikleri: Dijital ve Fiziksel Dünyayı Bir Araya Getiriyor

Herhangi bir kumandaya ihtiyaç duymayan Vision Pro, kullanıcının el ve göz hareketleri ile ses komutları aracılığıyla kullanılıyor.

İki ekranda 23 milyon pikseli bir araya getiren ultra yüksek çözünürlüklü bir görüntüleme sistemine sahip olan Vision Pro, hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor.

Yoğun işlem gücüne ihtiyaç suyan Vision Pro, Apple’ın kendi ürettiği M2 ve R1 olmak üzere iki adet işlemci barındırıyor. Karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, Apple’ın ilk uzamsal işletim sistemi olan yeni VisionOS ile çalışıyor.

Başlığın ağır olmasını engellemek amacıyla cepte taşınabilecek boyutlardaki harici bir bataryası bulunan ve aralıksız 2 saat kablosuz kullanıma sahip olan Vision Pro, göz takip teknolojisi, hassas hareket sensörleri ve uzamsal ses özellikleri ile dikkat çekiyor.

Apple Vision Pro ile kullanıcılar bluetooth cihazları kullanarak dilediği deneyimi yaşarken etrafında olup bitenlerden tamamen soyutlanmıyor. Siri’nin odak noktası olduğu ürün, EyeSight özelliği ile kullanıcının gözlerini dışarıya aktarıyor ve göz teması kurulmasını sağlıyor. Kullanıcının yakınına yaklaşan kişiler sanal arayüze entegre edilirken yaklaşan kişi de kullanıcının gözlerini görebiliyor.

Vision Pro bir taraftan kullanıcıların 3 boyutlu görüntüleme ve uzamsal ses sistemi ile cihazlarındaki 2D videoları adeta yeniden yaşamalarına izin verirken diğer taraftan kayıt yapma imkanı tanıyor. FaceTime aramaları ve çevrimiçi toplantılar da yine uzamsal ses özelliği ile yeni bir boyut kazanıyor.

Apple Vision Pro’da Gizlilik Ön Planda

Tüm Apple duyurularında olduğu gibi Vision Pro tanıtımında da gizlilik ön plana çıkıyor.

Apple’ın gizlilik koruması özellikleri olan TouchID ve FaceID’ye ek olarak Vision Pro ile hayatımıza OpticID özelliği giriyor.

Doğrulama işlemini tamamlamak için kullanıcının gözündeki irisi tarayacak olan cihaz, biyometrik güvenlik sistemini kullanarak güvenliği sağlarken kamera verilerini yerleşik olarak işlediğini ve uygulamaların kişilerin neye baktığını göremeyeceğini belirtiyor.

Ekran önündeki optikler için Zeiss ile iş birliği yaptığını belirten Apple, cihazın geliştirme sürecinde 5 binden fazla patent alındığını ve “Şimdiye kadarki en gelişmiş kişisel elektronik cihazı” geliştirdiğini söylüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.