Dünyanın en büyük kripto para dolandırıcılıklarından birini yöneten OneCoin’in kurucusu Ruja Ignatova, beş yıldan uzun bir süredir gözlerden uzaktı. Şimdi ise yeni bir iddia ile gündeme geldi. Araştırmacı Gazetecilik Bürosu (BIRD) tarafından ele geçirilen belgelerde Ruja Ignatova’nın 2018’de bir uyuşturucu baronu tarafından öldürüldüğü yer aldı.

Kripto para tarihindeki en büyük dolandırıcılığın arkasındaki kişi Ruja Ignatova, 2017 yılında Yunanistan’da bir uçaktan indikten sonra sırra kadem basmıştı.

Çok sayıda söylenti ve komplo teorisi olsa da kimse Ignatova’nın nerede olduğunu ve hatta hâlâ hayatta olup olmadığını kesin olarak bilmiyor. Ancak Araştırmacı Gazetecilik Bürosu (BIRD) tarafından hazırlanan bir araştırma raporu, kayıp “Kripto Kraliçesi”nin Kasım 2018’de Yunanistan’da bir teknede öldürüldüğünü ileri sürüyor.

“Polis Memuru Sarhoşken Cinayeti İtiraf Etti”

Rapora göre, Georgi Georgiev Vasilev adlı bir Bulgar vatandaşı sarhoşken Ruja’nın cinayetinin arkasında Taki olarak da tanınan uyuşturucu baronu Hristoforos Amanatidis’in olduğunu açıkladı. Bulgar medya kuruluşu ayrıca Ruja’nın cesedinin parçalandığını ve İyon Denizi’ne atıldığını iddia ediyor.

Öte yandan OneCoin’in haberlerini takip eden ‘Crypto Xpose’ adlı bir Twitter kullanıcısı, BIRD’nin vardığı sonuçların doğruluğu konusunda şüphe uyandırdı. Ölenlerin FBI’ın en çok arananlar listesinin ilk 10’unda yer almadığını, bu listenin suç örgütlerinin liderleri, teröristler ya da cinayet zanlıları için ayrıldığını belirtti. Kullanıcı, Bulgar polisinin bu bilgiyi ciddiye almadığını çünkü kesin bir kanıt olmadığını söyleyerek sözlerine devam etti.

İngiltere’deki Şirket Mülküyle Yeniden Gündeme Geldi

Geçtiğimiz ay İngiliz hükümetine sunulduğu bildirilen Londra’daki bir mülkle ilgili bir raporda Ignatova bir kez daha ortaya çıktı.

40’lı yaşlarında olduğu düşünülen Bulgar kadın, Guernsey merkezli bir şirket adı altında satın aldığı Abbots House Penthouse Limited’in gerçek sahibi olarak listelenmişti. Ignatova’nın avukatları daireyi onun adına 15.5 milyon dolara satışa çıkarmış daha sonra fiyatı 13.6 milyon dolara düşürmüştü.

2017’den beri kayıp olan Ignatova’nın, İngiltere’de paravan şirketinin adı yerine herhangi bir “intifa hakkı sahibinin” tam adının verilmesini gerektiren yeni bir kural nedeniyle yeniden ortaya çıktığı söyleniyor.

Ignatova, Kurbanları 4 Milyar Dolardan Fazla Dolandırdı

OneCoin, 2014 yılında 36 yaşındaki iş insanı Dr. Ruja Ignatova tarafından kuruldu. Proje 2016’dan bu yana ABD ve Birleşik Krallık’ta soruşturmalara konu oldu ve o zamandan beri birçok ülke dolandırıcılık şebekesini yakalamaya çalıştı.

FBI geçen yıl Ignatova’yı en çok aranan 10 kaçak listesine ekledi. Tutuklanmasına yol açacak bilgi için 100 bin dolara kadar ödül verileceği duyuruldu. Ignatova’nın kurbanları 4 milyar dolardan fazla dolandırdığı bildiriliyor.

Kardeşi Konstantin Ignatov OneCoin saadet zincirini yönetmekle suçlanarak 2019 yılında tutuklanmış ve kara para aklama da dahil olmak üzere çeşitli suçlamaları kabul etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.