Popüler köpek temalı meme coinler arasında yer alan Floki Inu, Çinli yatırımcılara hitap etmesinin ardından hafta sonu ralli yaparak yüzde 10 civarında yükseliş yaşadı.

Dikkat çeken Metaverse oyunları arasında görülen Valhalla’nın Çinli kullanıcılar odaklı bir tanıtımının yayımlanması sonrasında geçtiğimiz pazar günü FLOKI fiyatında yüzde 10 artış yaşandığı kaydedildi.

Üç hafta önce duyurusu yapılan Çin odaklı hamlenin ardından FLOKI coinin en yüksek işlem hacimlerini gördüğü bildirildi.

Shiba Inu köpek cinsinden esinlenilerek tasarlanan bir token olan FLOKI’nin işlem hacminin geçen haftaki 25 milyon dolarlık ortalamadan 60 milyon doların üzerine çıktığı aktarıldı.

Artışın, bazı Çin spor turnuvalarında yer alan Floki oyununun reklam yayınları sonrasında gerçekleştiği kaydedildi.

Floki Inu’nun Çin Planı

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Floki Inu ekibi, sosyal medya gruplarında Çin kaynaklı bir kullanıcı akını yaşandığını bildirdi.

Geliştiriciler, “Bugün CCTV-5 özelliği sayesinde Çin kaynaklı trafik akışı yakaladık ve size FLOKI’nin Hong Kong ve Çin’in kriptoya açılması için stratejik bir konumda olduğunu hatırlatmak istiyoruz.” diyerek 7 Şubat’ta yayımladıkları ve Çin Planı olarak adlandırdıkları tanıtımı paylaştıkları tweet’i alıntıladı.

Floki bu hamlesinde Metaverse oyunu Valhalla için daha fazla kullanıcı çekmeye yönelik olarak Çin’i hedeflediğini söylemişti.

Geliştiriciler, oyunun içeriği ve teknik belgelerinin hem geleneksel Çince hem de basitleştirilmiş Çince olarak sunulacağını ve özellikle Çin oyun pazarını hedefleyeceğini dile getirmişti.

“Çin söylemi”, Hong Kong’daki bireysel yatırıma yönelik pek sıkı olmayan yasalar öncesinde Twitter’daki bazı kullanıcıların dikkatini çekmiş ve son birkaç hafta içinde Conflux (CFX) gibi bir takım Asya odaklı tokenlerin fiyatlarını yükseltmişti.

Hong Kong’un Kripto Hamlesi Piyasaları Nasıl Etkileyecek?

1 Haziran’dan itibaren Hong Kong’un, yatırımcıların ülkedeki düzenlenmiş borsalarda Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi bazı tokenlere yatırım yapmalarına izin verecek olması, yatırımcıların herhangi bir stablecoin tutmasına izin verilmese dahi Çinli spekülatörlerin yakında kripto piyasalarına akın edebileceği yönündeki yorumları körüklüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan @100bviking isimli bir Floki çekirdek geliştiricisinin, “Bu yıl çoğu büyük ekonominin yavaşlaması beklenirken Çin ekonomisinin güçlü bir şekilde büyümesi bekleniyor.” dediği aktarıldı.

Geliştiricinin ayrıca “Bu güçlü büyüme, özellikle Hong Kong’un birkaç gün içinde kriptoyu yasallaştırmasıyla kriptoya da yansıyacak, bu da Çin’in kriptoya ısınmasının bir işareti.” Yorumunda bulunduğu bildirildi.

Köpek Temalı Meme Coinler Dikkat Çekiyor

Çinli hedef kitlenin rüzgarını arkasına alan FLOKI, CoinGecko verilerine göre an itibarıyla 0,00003370 dolardan işlem görüyor.

Shiba Inu’dan esinlenen FLOKI haricinde piyasadaki diğer köpek temalı meme coinler olan DOGE, AiDoge ve TamaDoge de yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Hong Kong hamlesinin kripto dünyasını nasıl etkileyeceğinin yanı sıra köpek temalı coinlerin fiyatlarının ne yönde seyredeceği de kripto meraklıları tarafından yakından izleniyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.