Shibarium’un test ağının bir kopya olduğuna dair endişeler üzerine son 24 saat içinde Shiba Inu (SHIB), fiyatı yüzde 8’e yakın düştü.

Merakla beklenen beklenen Shibarium blok zinciri geçen hafta Katman 2 ağı için beta sürümünü yayınladı. Beta test ağı, gerçek dünyadaki işleyişi taklit eden bir blok zinciri. Katman 2, ölçeklendirme ve veri ile darboğazları azaltan Katman 1 protokollerinin üzerine inşa edilmiş bir dizi zincir dışı sistemi (ayrı blok zincirleri) ifade ediyor.

Shiba Inu‘nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, Shibarium Network’ün ilk beta testinin adının ‘Puppynet’ olacağını söylemişti.

Topluluk Shibarium İçin Çok Heyecanlıydı

Test ağının piyasaya sürülmesi topluluk için çok önemli bir andı. Konuyla ilgili konuşan baş geliştirici Shytoshi Kusama, “Topluluk ile buluşmamızı ve bu süreçte organize olmamızı sağlayacak. Shibarium’un profesyonel şirketlerle erişimini artırmamıza ve geçmişte de iletişim kurduğumuz işletmelerle ilişkilerimizi yeniden kurmamıza olanak tanıyacak. Son olarak, doğru doğrulayıcıları bulmamıza yardımcı olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Düşüş Aynı Zincir Kimliği Duyulduktan Sonra Başladı

Popüler meme coin’deki düşüş, bazı kullanıcıların Shiba Inu’nun Shibarium adlı blok zincirinin başka bir ağla aynı zincir kimliğine sahip olduğunu öğrendikten sonra gerçekleşti.

Endişeler, Shibarium beta test ağının mevcut bir blok zinciriyle aynı zincir kimliğini kullanmasından kaynaklanıyordu. Konuyla ilgili konuşan bir kullanıcı, zincir kimliğini kontrol etmenin, geliştiricilerin bir ağı ilk kez dağıtırken yapabilecekleri en basit şeylerden biri olduğunu belirtti.

Topluluk üyelerinden ismi Steve olan kişi, “Zincir Kimliği, herhangi bir blok zinciri geliştiricisinin bir blok zinciri kurarken ilk aradığı en basit şeydir. Zaten var olan bir kimliği kullanmak, zinciriniz düzgün çalışmayacağı ve zincirinizle etkileşime girmeye çalışan herkes bunun yerine diğer zincirle etkileşime gireceği için yetersizdir.” dedi.

Geliştiriciler ve diğer önde gelen topluluk üyeleri endişeleri gidermekte hızlı davrandılar. Kullanıcı adı JesusM olan bir Discord kullanıcısı, “Bunun geçen ay piyasaya sürülen bir zincirin çatalı olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok. Kodlar her zaman çatallanır. Üstelik böyle olduğuna dair bir onay da yok.” diye yazdı.

Başka bir Discord kullanıcısı olan “Justinlime” da benzer şeyleri söyledi.

Kodun bir kısmının betada kullanılmış olsa bile tamamının kullanıldığı anlamına gelmediğini belirten topluluk üyesi, “Bana göre bunun hiçbir şey değiştirilmemiş doğrudan bir çatallanma olması çok şüpheli. Çatallama ve halihazırda kurulmuş bir yazılım üzerine inşa etme, FOSS’un (özgür ve açık kaynaklı yazılım) temsil ettiği şeyin temel dayanağıdır.” ifadelerini kullandı.

Shibarium Ekosistem Tokenlerinde Büyük Düşüş

Bu haberin yazıldığı saat itibarıyla, Shiba Inu ekosistem tokenleri BONE yüzde 24, LEASH de yüzde 13’ten fazla düşüş gösterdi.

İlgili Haberler ve İçerikler