Dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance, ABD doları USD transferlerini geçici olarak askıya alacağını açıkladı.

6 Şubat’ta resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Binance kripto para borsası, USD transferlerinin 8 Şubat’ta geçici olarak durdurulacağını belirtti.

Binance paylaşımda, “8 Şubat’tan itibaren tüm USD banka havalelerini geçici olarak askıya alacağız.

Kullanıcılarımızın yalnızca küçük bir bölümü bundan etkilenecek ve hizmeti mümkün olan en kısa sürede yeniden başlatmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Diğer tüm satın alma yöntemleri bundan etkilenmeden aynı şekilde çalışmayı sürdürecek.” dedi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise konuyla ilgili yaptığı paylaşımda aylık aktif kullanıcılarının yalnızca yüzde 0,01’inin USD banka havalelerinden yararlandığını belirterek,

“Bu yine de kötü bir kullanıcı deneyimi. Ekibimiz problemi hızlı bir şekilde çözmek için çalışıyor. Bazı bankalar kripto para desteğini çekerken, yeni bankalar devreye giriyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan olaylardan ötürü bazı aksilikler bekleniyordu. Uzun vadede inşa etmeye devam.” ifadelerine yer verdi.

Binance.US Bu Kısıtlamadan Etkilenmeyecek

Binance, yaptığı açıklamada diğer tüm kripto para işlemlerinin bu kısıtlamadan etkilenmeyeceğinin altını çizdi. Kararın, şirketin ABD’de lisanslı bir şekilde faaliyet gösteren yan kolu Binance US’yi de etkilemeyeceği belirtildi.

Sorulara yanıt olarak Binance.US Müşteri Hizmetleri resmi Twitter hesabından, “Binance.US bu askıya alma işleminden etkilenmeyecek. Binance.US’den resmi bir mesaj görmediğiniz sürece müşterilerimiz kısıtlanmadan etkilenmeyecektir.” denildi.

Kısıtlamanın, yalnızca banka hesaplarına veya banka hesaplarından dolar cinsinden para transferi yapan ABD dışındaki müşteriler için geçerli olduğu aktarıldı.

Binance Kripto Cüzdanlarından Çıkış Gerçekleşti

Binance kripto borsasının açıklaması üzerine Arkham Intelligence şirketinden alınan veriler, Binance’in kripto cüzdanlarından çıkışlarda keskin bir artış yaşandığını gösterdi.

Verilerde, Tether gibi dolara sabitlenmiş stablecoinlerin ve USDC’nin rakip borsalara veya bireysel cüzdanlara aktarıldığı görüldü.

DefiLlama’dan alınan bilgilerde, Binance’in net ABD doları çıkışının gün içinde 172 milyon doları aştığı kaydedildi. Arkham’a göre söz konusu meblağ, 42,2 milyar dolar değerinde kripto varlığa sahip bir şirket için oldukça küçük bir parayı temsil ediyor.

Binance’in tokeni BNB tokenin ise haberlerden büyük ölçüde etkilenmediği kaydedildi.

CoinMarketCap verilerine göre BNB coin, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 328 dolar bandından işlem görüyor. BNB token fiyatının son 24 saat içerisinde yüzde 0.77 oranında artış kaydettiği gözlemleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.