Coinbase destekli kripto para borsası Rain Financial Inc, toplu işten çıkarmalara devam etme kararı aldı ve yüzlerce çalışanın işine son verdi.

Küresel kripto para piyasasında yaşanan belirsizlik ve dengesizlik, büyük kripto para borsalarının zorlu kararlar almasına yol açıyor.

Orta Doğu’nun en büyük kripto borsalarından olan Rain Financial Inc’in, piyasalarda devam eden oynaklık gerekçesiyle yeni bir toplu işten çıkarma dalgasıyla yüzlerce çalışanın işine son verdiği öğrenildi.

İsmini açıklamak istemeyen bir şirket çalışanına göre işten çıkarma bildirimi, Perşembe sabah saatlerinde ilgili personele iletildi.

Bu hafta bildirilen işten çıkarmalar öncesinde şirketin 400 çalışanı bulunuyordu.

Rain, geçtiğimiz aylarda da onlarca çalışanı işten çıkarma kararı almıştı. Son işten çıkarma dalgasında kaç personelin işine son verildiği henüz bilinmiyor.

Rain CEO’su Dallago: “Sebep Sektördeki İstikrarsızlık”

İşten çıkarmalarla ilgili kişisel LinkedIn hesabından bir açıklama yayınlayan Rain Kurucu Ortağı ve CEO’su Joseph Dallago, kriptonun 2021 yılındaki büyük yükselişinin sebebinin, teknolojik gelişmeler ve sektöre gösterilen ilginin yanı sıra sürdürülebilir olmayan spekülasyonlardan kaynaklandığını söyledi.

Dallago, “Sektördeki istikrarsızlık, plan yapmayı zorlaştırıyor ve bu durum, bugün yapmak zorunda olduğumuz talihsiz değişikliklerle sonuçlandı.” diyerek işten çıkarmalarla ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

Rain: “Gerileme Dönemini Atlatabilmek İçin Zorunlu”

Piyasa durgunluğundan önce Bahreyn merkezli Rain, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşanan kripto çılgınlığı döneminde Dubai ekibine katılması için pek çok eski bankacı, avukat ve danışman işe almıştı.

Uzun süren düşüş sonrasında gelen toplu işten çıkarma haberleri için Rain, başka bir açıklamada, ‘operasyonel ihtiyaçları ve piyasa koşullarını’ gerekçe göstermiş ve bu kararın, ‘şirketin gerileme dönemini atlatabilmesi için zorunlu’ olduğunu dile getirmişti.

Silikon Vadisi risk sermayesi şirketi Kleiner Perkins ve Coinbase Ventures tarafından desteklenen Rain, en son 500 milyon dolarlık bir değerleme ile fon toplamış ve bu parayı, Orta Doğu ve Afrika’da genişlemek ve işgücünü iki katına çıkararak 800 çalışana ulaşmak için kullanacağını söylemişti.

Beşiktaş’la 14 Milyon Euroluk Sponsorluk Anlaşması

Kripto varlık platformu Rain, geçtiğimiz Mart ayında Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş ile sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

14 milyon euroluk anlaşma kapsamında Rain, 2023-2024 sezonu sonuna kadar Beşiktaş formalarının göğüs kısmında yer alacak ve ayrıca güney tribününe “Rain” ismi verilecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.