Kripto para borsası Binance, çapraz zincir protokolü olan Multichain’de devam eden sorunlar nedeniyle 10 token için yatırma işlemlerini geçici olarak askıya aldı.

Geçtiğimiz günler Multichain krizi ile kripto dünyasına damga vurgu. Multichain’de gerçekleştirilmesi planlanan node yükseltmesinin beklenenden uzun sürdüğü ve bazı kripto geçişlerinde gecikmeler yaşandığı kaydedilirken Multichain ekibinden gelen ve yalnızca mücbir sebepler nedeniyle bazı çapraz zincir rotalarının kullanılamadığı yönündeki açıklama sonrası platformun kurucusu olan Zhao Jun’dan bir daha haber alınamadı.

Yaşanan Multichain krizi belirsizliğini korumaya devam ederken dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance olayla ilgili açıklama yaptı.

Binance, Multichain’den net bir açıklama gelene kadar platform ile ilgili köprü token’lar için yatırma işlemlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Binance 10 Tokenin Yatırma İşlemlerini Askıya Aldı

Multichain kullanıcılarının yaşadığı ve işlemlerini etkileyen krizin ardından Binance’den yapılan açıklamada “Aşağıda yer alan ve köprüler vasıtasıyla kullanılan token’ların yatırma işlemlerini, Multichain ekibinden bilgi sağlanıncaya kadar geçici olarak durduruyoruz. Bu varlıkların diğer ağlardaki yatırma işlemleri devam edecektir.

POLS-BSC, ACH-BSC, BIFI-FTM, SUPER-BSC, AVA-ETH, SPELL-AVAXC, ALPACA-FTM, FTM-ETH, FARM-BSC, DEXE-BSC” ifadelerine yer verildi.
Multichain tarafından net bir açıklama yapıldığında işlemlerin yeniden başlatılacağı da bildirildi.

Multichain’de Neler Oluyor?

Önceki gün akşam saatlerinde bazı kullanıcılar Multichain’de bazı kripto para geçişlerinde aşırı gecikmeler yaşandığını belirtmiş ancak Multichain ekibi net bir açıklama yapamamış ve sebebin “node” güncellemesi olduğunu ifade etmişti.

Twitter topluluğu arasında yayılan söylentilerde ise Çin polisinin Multichain ekibini tutukladığı ve değeri yaklaşık 1,5 milyar doları bulan kripto paralara el koyduğu yer alıyordu.

Diğer taraftan Çin polisinin gerçekleştirdiği tutuklamalara rağmen Multichain ekibinin önemli miktarlarda MULTİ token’i başka cüzdanlar aracılığıyla kaçırdığı da iddia edildi.

Tüm bu haberler henüz doğrulanamamış iken ekipten de resmi bir açıklama gelmediği görüldü.

Yaşanan belirsizlik kripto platformlarını aksiyon almaya sevk etti. Fantom Foundation, SushiSwap’te protokolün native MULTI token’lerinden 2,4 milyon dolar çekerken HashKey Group ise 250.000 doları kripto borsası Gate.io’ya taşıdı. Tron’un kurucusu Justin Sun’un da 470.000 USDD stablecoin çektiği aktarıldı.

Kaos sonrası Multichain’in native tokeni MULTI’deki düşüş yüzde 30’un üzerine çıktı.

CoinGecko verilerine göre MULTI son 7 günde yüzde 53,7 oranında ve son 24’lik dilimde yüzde 27,7 düşüş yaşadı. MULTI token an itibarıyla 3,71 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.